Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με ψήφους 14 έναντι 11, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών από την κυβέρνηση.

Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εξαπέλυσε η κυβέρνηση μετά την απόφαση. 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε επίσης ότι θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή νέο νομοσχέδιο «που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες 

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης περιέγραψε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος, παρά μόνο η συγκεκριμένη διάταξη για το ΕΣΡ, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τη Δευτέρα καινούρια νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.  

Για αδικαιολόγητες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας ότι βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των δικαστών είναι να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα.

Η αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μέγιστο θεσμικό ατόπημα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. 

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε πως οι διαδικασίες για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ θα ξεκινήσουν άμεσα, λέγοντας πως θα πρέπει να έχει προηγηθεί η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ και η όποια νομοθετική πρωτοβουλία αναλάβει η κυβέρνηση.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου