Διάλογος με την κοινωνία πριν γίνει το εργοστάσιο των απορριμμάτων στην Καβάλα

                          


Ο χώρος που θα γίνει το εργοστάσιο σκουπιδιών στην Καβάλα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν  από κοινού οι Δήμαρχοι Καβάλας και Δράμας. 
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ρεπορτάζ της «Πρωϊνής»: Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου, ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ και Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ρωτήθηκε για το εργοστάσιο σκουπιδιών. Αυτό που η ΔΙΑΜΑΘ ψάχνει οικόπεδο ανατολικά της Καβάλας προκειμένου να το χωροθετήσει. Ο κ. Μαμσάκος υποσχέθηκε αναλυτική διαβούλευση όταν η ΔΙΑΜΑΘ θα είναι έτοιμη δηλαδή όταν ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων λάβει έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, υπάρξει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται.
Ερωτηθείς σχετικά με την ανυπαρξία ενημέρωσης (αν και η ΔΙΑΜΑΘ ψάχνει οικόπεδο για το εργοστάσιο) ο κ. Μαμσάκος είπε: «Λάβαμε εγκρίσεις για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Μένει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η Κ.Υ.Α. Για το εργοστάσιο έχουμε διάφορα σενάρια. Τα συζητούμε με τη Δήμαρχο. Για ότι είναι να βγει θα υπάρξει ενημέρωση από πρώτο χέρι. Το θέμα το διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα. Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα πρόστιμα που για τα απορρίμματα πληρώνει η χώρα μας. Πρώτα θα γίνει συζήτηση με την κοινωνία».
Τον κ. Μαμσάκο συμπλήρωσε η Δήμαρχος Καβάλας λέγοντας: «Θα μιλήσουμε με την κοινωνία για το που θα γίνει το εργοστάσιο. Η κοινωνία θα υποδείξει. Όλα θα γίνουν με διαβούλευση και συνεννόηση. Ζητήσαμε ήδη από τη Νέα Καρβάλη να μας υποδείξει. Δεν είναι ζητούμενο η βολή μας αλλά η θετική γνώμη της κοινωνίας».

www.proininews.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου