Συνέντευξη του Αγγέλου Σολάκη στον ALPHA NEWS 95,5


4.200.000 οι οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων στο Δήμο Δράμας-Συνέντευξη του Αγγέλου Σολάκη στον ALPHA NEWS 95,5

Στο ποσό των 4.200.000 ευρώ έφτασαν οι οφειλές των πολιτών και επιχειρήσεων της Δράμας προς τον δήμο της πρωτεύουσας του νομού.
Πρόκειται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ο δήμος Δράμας ευελπιστεί να εισπράξει σταδιακά όταν επιτέλους δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς του δήμους και να τις αποπληρώσουν σιγά σιγά.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Δράμας κ. Άγγελος Σολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5, στην Ρένα Γιουλβάνη και τον Αρη Γκέρτα.
Ο κ. Σολάκης τόνισε ότι ο δήμος Δράμας και οι υπηρεσίες του έχουν όλα τα στοιχεία των οφειλετών αλλά δεν επιθυμούν να προβούν σε κινήσεις αναγκαστικής είσπραξης καταλαβαίνοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των οφειλετών του Δήμου Δράμας είναι συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν τις οφειλές τους στο σύνολο τους λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Δράμας επεσήμανε ότι ο δήμος εστιάζει στην κατεύθυνση είσπραξης των χρημάτων αυτών δεδομένου ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι χρηματοροές στους ΟΤΑ από το κράτος αλλά τόνισε πως θα υπάρξει ουσιαστικά ροή χρημάτων στα ταμεία του δήμου μόνο όταν μπορέσουν οι πολίτες να καταβάλουν το ποσό που οφείλουν σταδιακά και με δόσεις.
Ο κ. Σολάκης αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα των χρημάτων που το κράτος οφείλει στους δήμους όλης της χώρας και τα οποία σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς αγγίζουν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ!!
Χρήματα τα οποία έπρεπε να αποδοθούν στους ΟΤΑ την τελευταία 8ετία ως ποσοστό από εισπράξεις που το κράτος έκανε ήδη αλλά δυστυχώς έχουν παρακρατηθεί.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου