Πυρκαγιά από τζάκι σε σπίτι στο ΒαθυχώριΟλοσχερώς καταστράφηκε μονοκατοικία στο Βαθυχώρι Δράμας εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι, αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 23:30 της Πέμπτης.
Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα με εννέα άνδρες.
Από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στην καμινάδα τζακιού και επεκτάθηκε στην ξύλινη στέγη, καταστράφηκε ολοσχερώς η μονοκατοικία.
Ευτυχώς ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί δεν υπήρξαν. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.


Χρήσιμε συμβουλές


Προσοχή!!!
Οι πυρκαγιές αυτές, που σε κάποιες περιπτώσεις προκαλούν ολοκληρωτική καταστροφή περιουσιών, μπορεί να αποφευχθούν,.
Η τοποθέτηση ή η κατασκευή τζακιού που θα καίει ξύλα πρέπει να αναλαμβάνεται από υπεύθυνο τεχνικό και η εστία να τοποθετείται σε χώρους όπου δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης και διάδοσης πυρκαγιάς.
Το πάτωμα και η κατασκευή γύρω και κάτω από το τζάκι να είναι κατασκευασμένα με πυρίμαχα υλικά και να μην τοποθετείται  πάνω σε ξύλινα ή εύφλεκτα πατώματα.

Η βάση του τζακιού και γενικά η κατασκευή που θα το περικλείει πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του.
Ο χώρος που θα εγκατασταθεί το τζάκι να αερίζεται ικανοποιητικά.
Δεν πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια ή άλλα εύφλεκτα υλικά , μέσα στους τοίχους, τα ταβάνια και γενικά τους χώρους που θα περικλεισθούν από την κατασκευή.
Καλό είναι οι χρήστες να μην χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα ή αλκοόλ για το άναμμα της φωτιά αλλά ως προσάναμμα μικρά κομμάτια ξύλου ή στερεό πετρέλαιο. Και φυσικά δεν πρέπει να γεμίζουμε το τζάκι με ξύλα πέραν του ορίου των δυνατοτήτων του.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου