Ο ΤΑΡ ενημερώνει ότι η κατασκευή του αγωγού δεν θα επηρεάσει το μελλοντικό δίκτυο αποχέτευσης Δοξάτου


Σχετικά με το μελλοντικό δίκτυο αποχέτευσης που επιθυμεί να υλοποιήσει ο Δήμος Δοξάτου, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου – TAP ενημερώνει με δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ ότι η κατασκευή του αγωγού δεν επηρεάζει την υλοποίηση του, καθώς «τα δύο συστήματα διασταυρώνονται σε μία μόνο θέση του εκτεταμένου δικτύου τους, εντός της επαρχιακής οδού Δράμας-Νικισιανής».
«Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, έχει προβλεφθεί ώστε το τμήμα του αγωγού να διέρχεται κάθετα κάτω από τον αποχετευτικό αγωγό, με την καθαρή απόσταση μεταξύ τους να ανέρχεται στα 155 εκατοστά. Πρόκειται για επαρκέστατη απόσταση που αφήνει ανεπηρέαστη τόσο την επιφάνεια της επαρχιακής οδού, όσο και τον αγωγό αποχέτευσης, δεδομένου ότι η μέθοδος διέλευσης που έχει επιλεγεί για τον ΤΑΡ είναι η Οριζόντια Διάτρηση άνευ ορύγματος.
Η διασταύρωση υπόγειων υποδομών είναι άλλωστε κοινή πρακτική, όπως ήδη συμβαίνει με το υφιστάμενο δίκτυο υπόγειων αγωγών του ΔΕΣΦΑ και άλλα υπόγεια δίκτυα.
Σε ότι αφορά στους περιορισμούς δόμησης, ο ΤΑΡ εφαρμόζει συγκεκριμένους περιορισμούς δόμησης σε μία ζώνη συνολικού πλάτους 40 μ. κατά μήκος του αγωγού, δηλαδή 20 μ. σε κάθε πλευρά του, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Εκτός αυτού, είναι επίσης πιθανό να ισχύσει περιορισμός ως προς τον επιτρεπόμενο αριθμό κτηρίων σε διάδρομοπλάτους 400 μ. κατά μήκος του αγωγού, δηλαδή 200 μ. σε κάθε πλευρά του, βάσει της κείμενης νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια.
Βασικές προτεραιότητες του ΤΑΡ αποτελούν η υγεία και η ασφάλεια, και η καλή γειτονία με τις τοπικές κοινότητες που βρίσκονται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού.
Για το λόγο αυτό, ο ΤΑΡ υιοθετεί τα πιο αυστηρά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού ώστε να επιτευχθούν τα υψηλότερα επίπεδα διασφάλισης και προστασίας, και ο ελάχιστος δυνατός αντίκτυπος στις επηρεαζόμενες από την υλοποίηση του αγωγού περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτό, η όδευση του TAP στην Ελλάδα σχεδιάστηκε με βάση το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο και σε πλήρη συμμόρφωση με διεθνή πρότυπα κατόπιν διεξαγωγής μιας εκ των πιο εκτενών Μελετών Περιβαλλοντικών & Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες από περισσότερες από 25 ελληνικές εταιρείες, και έχοντας ενσωματώσει τις παρατηρήσεις που προέκυψαν από την εκτεταμένη διαδικασία διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες».


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου