Το νοσοκομείο Δράμας εντάχτηκε στα άγονα νοσοκομεία

Η ένταξη του νοσοκομείου Δράμας στον κατάλογο των άγονων νοσοκομείων της χώρας μας, αποτελεί - έστω και με συμπληρωματική απόφαση του αρμοδίου Υπουργού - μια θετική εξέλιξη για το νομό μας.
Η πρωτοβουλία της ένωσης των γιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου Δράμας να αναδείξει το θέμα αυτό ζητώντας από τον υπουργό να συμπληρώσει την αρχική του απόφαση και παράλληλα η σθεναρή διεκδίκηση με όλα τα νόμιμα μέσα στην κατεύθυνση ένταξης του νοσοκομείου Δράμας στα άγονα νοσοκομεία της Ελλάδας, έφεραν αποτέλεσμα.
Σε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 με τον Αρη Γκέρτα και τη Ρένα Γιουλβάνη, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δράμας  κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα θετικό βήμα που δημιουργεί προοπτικές εκτόνωσης της άκρως βεβαρημένης κατάστασης στον χώρο του νοσοκομείου της Δράμας αλλά σίγουρα απαιτούνται πολλές ακόμη δράσεις και ενέργειες προκειμένου το νοσοκομείο μας να βρεθεί στην θέση που του αξίζει πραγματικά.
Ο κ. Μπλούχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να επισημάνει την μεγάλη σημασία της συνεργασίας που είχε η ένωση νοσοκομειακών γιατρών ΕΣΥ με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην διεκδίκηση του αιτήματος αυτού.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Δράμας αφού εξήρε τον καθημερινό αγώνα του συνόλου των γιατρών – ειδικών και ειδικευόμενων – καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει τις ανάγκες και υποχρεώσεις του χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, επανέλαβε τα κύρια αιτήματα:
Παροχή πραγματικών κινήτρων σε ειδικευόμενους και ειδικούς των παραμεθόριων νοσοκομείων
Υποχρεωτική ειδίκευση όλων των ιατρών σε επαρχιακό νοσοκομείο
Υποχρεωτική έκδοση ενός προγράμματος εκπαίδευσης των ειδικευόμενων σε κάθε κλινική του ΕΣΥ
Προκήρυξη 4 θέσεων για τη στελέχωση του ΤΕΠ του νοσοκομείου Δράμας.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου