Σε Ελευθερούπολη και Καβάλα ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Ο Μητροπολίτης Προύσης  Ελπιδοφόρος με τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη
Την Ελευθερούπολη και την Καβάλα επισκέφτηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.
Μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας αλλά και του χώρου των γραμμάτων δεδομένου ότι είναι παράλληλα Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.
Ο Μητροπολίτης Προύσης ήλθε στην Ελευθερούπολη στο πλαίσιο της 1ης Συνάντησης Προυσαλιωτών που πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη και την οποία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης, η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας, ο Δήμος Παγγαίου και ο Σύλλογος Προυσαλιωτών Καβάλας.

Ο Μητροπολίτης Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Συλλόγου Προυσαλιωτών Καβάλας κα Σοφία Χατζηκωνσταντίνου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
Συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, στο γραφείο του αλλά και τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη με τους οποίους είχε δημιουργικές συζητήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, κ.κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος είναι μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους και ευχήθηκε την ευόδωση της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στον Μητροπολίτη Προύσης αντίγραφο γκραβούρας των Φιλίππων με το σήμα της WHL/UNESCO και μία πολυτελή έκδοση της ΠΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία.
Ο Μητροπολίτης Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τη θερμή υποδοχή και τη στήριξη στην πρωτοβουλία του συλλόγου Προυσαλιωτών και προσέφερε στον κ. Μαρκόπουλο μία ασημένια απεικόνιση της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Νωρίτερα  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρος συλλειτούργησε στη Θεία Λειτουργία  στην Ελευθερούπολη.

Με πληροφορίες από το paggaionet.grΜοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου