Στην Κύπρο, ο βιοκαλλιεργητής Μ. Μήλιος και ο ιδρυτής του ΠΕΛΙΤΙ Π. Σαϊνατούδης.


Κεντρικοί ομιλητές σε μια σημαντική εκδήλωση στην Κύπρο για την επιστροφή στη διατροφική αυτάρκεια ήταν δύο Δραμινοί με ιδιαίτερες γνώσεις και ευαισθησίες σε θέματα υγιεινής διατροφής και βιολογικής καλλιέργειας.
Ο αγρότης – βιοκαλλιεργητής Μήλιος Μανώλης σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μετέφερε την εμπειρία του  στις φυσικές και βιολογικές καλλιέργειες χωρίς λιπάσματα και χημικά φυτοφάρμακα ενώ ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ  μίλησε για την διάσωση και την διάθεση των παραδοσιακών σπόρων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στη Λευκωσία και διοργανωτές ήταν η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, ο Όμιλος Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η εθελοντική ομάδα «Κίνημα Ζωής».
Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 και στην πρωινή εκπομπή με τον Αρη Γκέρτα και τη Ρένα Γιουλβάνη, ο βιοκαλλιεργητής Μανώλης Μήλιος μίλησε για την εκδήλωση και την εμπειρία του από την επίσκεψη στην Κύπρο τονίζοντας το ενδιαφέρον το οποίο δείχνουν οι Κύπριοι βιοκαλλιεργητές στην υπόθεση «υγιεινή διατροφή» και «Βιολογική γεωργία».
Σε συνέντευξη του μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΡΙΚ μίλησε για τα βασικά στοιχεία της βιολογικής καλλιέργειας και αναφέρθηκε πρώτα απ όλα στην υποδομή που πρέπει να γίνει στο έδαφος που θα χρησιμοποιηθεί.
«Όπως σε ένα οίκημα πρώτα από όλα πρέπει να είναι γερά τα θεμέλια έτσι και στη βιολογική γεωργία, το χώμα, το έδαφος πρέπει να είναι έτοιμο για να δεχτεί τα φυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου