Απάντηση του αντιδημάρχου οικονομικών Δράμας Άγγελου Σολάκη στην Project Δράμα 2020Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 και στην πρωινή εκπομπή με τον Αρη Γκέρτα και τη Ρένα Γιουλβάνη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Δράμας Άγγελος Σολάκης έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στην δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020 όσον αφορά το δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Δεν θα υπάρξει έλλειμμα – Θα μειώσουμε δραστικά τα απορρίμματα του δήμου
«Δεν μπορεί να δημιουργηθεί έλλειμμα γιατί αν δημιουργηθεί τινάζονται όλα στον αέρα λόγω της ανταποδοτικότητας.
Τα τέλη καθαρισμού και φωτισμού υπάγονται στον ανταποδοτικό χαρακτήρα δηλαδή οι δαπάνες τις οποίες κάνουμε θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένες με τα έσοδα που έχουμε. Και σε αυτή τη περίπτωση πρόκειται για προϋπολογισθέντες δαπάνες όπως και για προϋπολογισθέντα έσοδα.
Ο στόχος είναι να μη δημιουργηθεί έλλειμμα και δεν θα πρέπει να υπάρξει έλλειμμα. Ως γνωστόν απαγορεύεται να χρηματοδοτήσουμε ανταποδοτικές δαπάνες από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Με αυτό το σκεπτικό δεν δημιουργείται απολύτως κανέναν έλλειμμα από τη στιγμή που θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες θα μειώσουν τις δαπάνες που γίνονται για να καλύψουν την αποκομιδή των απορριμμάτων όπως επίσης και τον ηλεκτροφωτισμό των δημόσιων χώρων.
Υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και που αποσκοπούν στη μείωση του τονάζ των απορριμμάτων.
Μέχρι τώρα είχαμε 21.000 τόνους απορριμμάτων που μεταφέρουμε στις Σέρρες. Το 2017 οι τόνοι θα είναι αρκετά λιγότεροι.
Καταρχήν θα αυξήσουμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα ενισχύοντας την ανακύκλωση. Ύστερα θα προχωρήσει η κομποστοποίηση όπως επίσης και η εγκατάσταση του θρυμματιστή που προμηθευτήκαμε.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από προϊόντα κήπου, κλαδιά κλπ που μεταφέρονται στις Σέρρες. Με την κομποστοποίηση θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό.
Η επιτυχία των ενεργειών μας θα συμβάλει στην μεγάλη μείωση των απορριμμάτων».

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε 5μηνα αφού το 2017 θα έχουμε 371 8μηνήτες εργάτες.
Ο κ. Σολάκης αναφέρθηκε όμως και στην επισήμανση της Project Δράμα 2020 ότι ο Δήμος Δράμας επειδή ο λογαριασμό δεν θα βγαίνει φέτος «θα αναγκαστεί να κόψει από τα πεντάμηνα της καθαριότητας και η πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα θα μείνουν στο έλεος της έλλειψης καθαριότητας».

«Δυστυχώς» τόνισε ο κ. Σολάκης «η κάθε παράγραφος του δελτίου τύπου της Project Δράμα 2020 έχει την αστοχία της. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε 5μηνα στην καθαριότητα γιατί τέλη του 2016 θα έχουμε ήδη τα 8μηνα. Και μάλιστα ουκ ολίγα!! Το 80% των 8μηνων θα πάει στην καθαριότητα και στο πράσινο. Ο δήμος Δράμας θα προσλάβει 371 εργάτες - κυρίως στην καθαριότητα και στο πράσινο. Οι δαπάνες που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε με την πρόσληψη 5μηνων πλέον δεν θα υπάρχουν το 2017».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου