Συνάντηση Αργύρη Πατακάκη με Τζορτζ Παπαδόπουλο


Φωτογραφία του με τον σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Παπαδόπουλο ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης. Στη λεζάντα αναφέρεται στην συνάντηση που είχε μαζί του πριν λίγες ημέρες και στην ικανοποίηση του που ένας Έλληνας βρίσκεται σε μια τόσο καίρια θέση δίπλα στον Πρόεδρο των Η.Π.Α.

«Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την επιστροφή του «Κώδικα 1424» στην Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Ελληνικής καταγωγής στενό συνεργάτη του νέου Πρόεδρου των Η.Π.Α Donald Trump, κύριο Τζορτζ Παπαδόπουλος και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, όπως και για την διαχρονική στήριξη του Αποδήμου Ελληνισμού στην Πατρίδα μας. Είναι πολύ σημαντικό που ένας Έλληνας βρίσκετε σε μια τόσο καίρια θέση δίπλα στον Πρόεδρο των Η.Π.Α.» αναφέρει ο κ. Πατακάκης


Ποιος είναι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είναι ένας από τους πέντε συμβούλους του νεοεκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Μάλιστα, ο Ντ. Τραμπ σε δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει τον κ. Παπαδόπουλο ως «εξαίρετο άνθρωπο, ειδικό για θέματα ενέργειας και πετρελαίου». 
Είναι γιος του Αντώνη Παπαδόπουλου, πρώην προέδρου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ. Σπούδασε Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο περίφημο London School Of Economics και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την Ουάσιγκτον.
Η επιστημονική του έρευνα επικεντρώνεται σε θέματα γεωπολιτικής και ενεργειακής ασφάλειας, με το ενδιαφέρον του να εστιάζεται στην περιοχή της Κασπίας και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με θέμα πολιτικές και πετρέλαιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Λίβανο, την Τουρκία, την Ελβετία, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Εδώ και λίγους μήνες, ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε διευθυντής του Κέντρου Δικαίου και Ασφάλειας Διεθνούς Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στο Λονδίνο, ενώ προηγουμένως, από το 2011 διατελούσε σύμβουλος για ενεργειακά ζητήματα του συντηρητικού ινστιτούτου Hudson.
Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντ. Τραμπ και βάσει του καταμερισμού ευθυνών μεταξύ των στελεχών του επιτελείου του, ο κ. Παπαδόπουλος είχε αναλάβει το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας και τις σχέσεις με την Ανατολική Μεσόγειο.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου