Αντιδράσεις για την ανάρτηση πανό στο παλιό δημαρχείο Δράμας


Ως ανεξήγητη και άστοχη χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη «Project  Δράμα 2020» την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να κρεμάσει πανό  με τους χορηγούς της Ονειρούπολης στο κτίριο του παλιού δημαρχείου κρύβοντας έτσι την πρόσοψη του.
Προτείνει μάλιστα την εξεύρεση ενός χώρου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς.

Μλεκάνης Μιχάλης: Έλεος, είναι ικανοί να κρεμάσουν πανό και στο άγαλμα της Ελευθερίας.
Με ανάρτηση του μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb θίγει το θέμα με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη και Ζωή» Μιχάλης Μλεκάνης.
«Δεν το πιστεύω.
Το κιτς σε όλο του το μεγαλείο.
Να κατέβει άμεσα.
Είναι ικανοί να κρεμάσουν πανό και στο άγαλμα της Ελευθερίας και στο άγαλμα της Νίκης.
Έλεος !!!!» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μλεκάνης.


Η Ανακοίνωση της Project Δράμα 2020
Πιο συγκεκριμένα η παράταξη Project Δράμα 2020 τονίζει στην ανακοίνωση της:

Σχετικά με την απόφαση τοποθέτησης τεράστιου διαφημιστικού πανό στην πρόσοψη του κτιρίου του παλιού δημαρχείου της Δράμας, προκειμένου να διαφημιστούν χορηγοί της Ονειρούπολης, το Project Δράμα 2020 δηλώνει τα παρακάτω:
1.     Οι χορηγίες ιδιωτών και ειδικότερα των δραμινών επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη βιωσιμότητα της σημαντικότατης αυτής εκδήλωσης και ο δήμος Δράμας πρέπει να ευγνωμονεί όλες τις επιχειρήσεις, που συνεισφέρουν, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες.
2.     Είναι παγκόσμια τάση, στην αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, να αναδεικνύονται κτίρια-ορόσημα στις σύγχρονες πόλεις. Ένα κτίριο, όπως το παλιό δημαρχείο, που ξοδεύτηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του, είναι, προφανώς, κτίριο-ορόσημο για τη Δράμα και η τακτική απόκρυψής του από τους χιλιάδες επισκέπτες της Ονειρούπολης είναι ανεξήγητη και εντελώς άτυχη εκ μέρους της δημοτικής αρχής.
3.     Είναι κρίμα, έπειτα από 13 χρόνια λειτουργίας της Ονειρούπολης, να μην έχει προβλεφθεί η δημιουργία ενός πολυσύχναστου σημείου, που θα διαφημίζονται οι χορηγοί της εκδήλωσης, όπως τους αρμόζει, αναλόγως της οικονομικής βοήθειας που προσφέρουν. Προτείνουμε στη δημοτική αρχή να μελετήσει και να προετοιμάσει, επιτέλους έναν τέτοιο χώρο, ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτα φαινόμενα, όπως το σημερινό, χρήσης χώρων, που καμία σχέση δεν έπρεπε να έχουν με τη διαφήμιση.
Η δημοτική αρχή, κατά πάγια τακτική της, χρησιμοποιεί την ανάγκη επιτυχίας της Ονειρούπολης ως πρόσχημα για να αποφεύγει την κριτική για αστοχίες, όπως η σημερινή ή για ρουσφέτια και κακοδιαχείριση, που δυστυχώς βαραίνουν διαχρονικά τις διοικήσεις του δήμου. Εμείς, ως παράταξη που δεν έχει διοικήσει το δήμο για να σηκώσουμε το βάρος ευθυνών που δεν μας αναλογούν, αντιστρέφουμε τη συλλογιστική της δημοτικής αρχής. Θεωρούμε ότι αν δεν υπάρχουν φωνές καλόπιστης κριτικής και κατάθεσης προτάσεων, η Ονειρούπολη θα φθίνει κάθε χρόνο που θα περνάει. Επειδή, λοιπόν, μας ενδιαφέρει η μακρόχρονη επιτυχία της Ονειρούπολης, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική σε κάθε αστοχία και, συγχρόνως, μέσω της ιστοσελίδας μας (www.projectdrama2020.gr), θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δραμινούς για όσα έξοδα ανεβαίνουν στη Διαύγεια, εξασφαλίζοντας, από τη δική μας την πλευρά, τη διαφάνεια στην εκδήλωση.      
      

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου