Εμφάνιση λύκων σε περιοχές κοντά στην πόλη της Δράμας


Την εμφάνιση λύκων σε περιοχές λίγο έξω από τον αστικό ιστό της Δράμας επεσήμανε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Δράμας Γιάννης Γεωργιάδης.
Σε συνέντευξη του τόνισε πως αρκετοί κυνηγοί έχουν εντοπίσει σημάδια τα οποία δείχνουν ότι λύκοι έχουν κατεβεί σε πεδινά τμήματα της Δράμας ενώ πολλοί κάτοικοι χωριών της Δράμας ή οικισμών περιφερειακά της πόλης είτε έχουν δει λύκους είτε έχουν εντοπίσει την παρουσία τους εμμέσως.
Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο ίδιος είδε λύκο στον Αρκαδικό όπου μένει ενώ πολίτες και κυνηγοί του έχουν καταγγείλει περιπτώσεις όπου λύκοι έφαγαν ζώα ή σκυλιά εντός κατοικημένων περιοχών του νομού μας, όπως στον Ξηροπόταμο, τους Σιταγρούς, στην Αδριανή.

Ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Δράμας Γιάννης Γεωργιάδης.
Ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Δράμας ανέφερε ότι πρέπει οπωσδήποτε η πολιτεία να λάβει μέτρα και να προχωρήσει συντεταγμένα και αφού πρώτα κάνει καταμέτρηση των λύκων στην περιοχή μας, στον περιορισμό τους, πριν είναι πολύ αργά.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας, ο λύκος θεωρείται προστατευόμενο είδος.
«Ισχυρίζονται ότι οι λύκοι στην Ελλάδα είναι 800. Εγώ νομίζω ότι σίγουρα πρέπει να βάλουν ένα ακόμη μηδενικό. Είναι πολλοί περισσότεροι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε επιθέσεις λύκων σε ανθρώπους και είναι απίθανο ο λύκος να επιτεθεί σε άνθρωπο, όχι γιατί τον φοβάται, αλλά γιατί τα άγρια ζώα αποφεύγουν την επαφή με τους ανθρώπους.
Όμως – όπως και να έχει – μια τυχαία συνάντηση ενός περιπατητή στην ύπαιθρο της Δράμας με κάποιον λύκο, σίγουρα είναι επικίνδυνη.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου