Όχι στο κλείσιμο δρόμων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους Δράμας και Καβάλας


Την απόφαση να μην κλείσουν δρόμους έλαβαν το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της Δράμας προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.
Ο γραμματέας της Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής Αγροτών Χρήστος Γκόντιας είπε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ότι στην σύσκεψη της Δράμας στην οποία συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Δράμα και την Καβάλα καθώς και από άλλες επαγγελματικές ομάδες της κοινωνίας, διαπιστώθηκε ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει στις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν αλλά μέσα από κινητοποιήσεις που δεν θα φέρουν αντιμέτωπους τους αγρότες με την υπόλοιπη κοινωνία. Όχι δηλαδή με μπλόκα σε οδικούς κόμβους και κλείσιμο δρόμων.
Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ένα πρώτο βήμα να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα χτυπά η «καρδιά» του κτηνοτροφικού  κλάδου στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia.
Μάλιστα ο κ. Γκόντιας ανέφερε πως στη συνάντηση της Τετάρτης διαπιστώθηκε πως αν και η φωτιά έχει πλέον φτάσει στα σπίτια όχι μόνο των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά όλων των Ελλήνων, δεν υπάρχει η σπίθα εκείνη που θα μπορέσει να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση.
Κάλεσε λοιπόν όλες τις κοινωνικές ομάδες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν λέγοντας πως στον αγώνα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.  
Ο γραμματέας της Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής Αγροτών απαντώντας σε ερώτημα για το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα είπε πως η ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής  είναι για παράταξη των τρακτέρ και των γεωργικών μηχανημάτων στις άκρες των δρόμων και όχι για κλείσιμο οδικών αρτηριών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ανέφερε πως η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή Αγροτών δεν έχει λάβει καμιά απόφαση για κλείσιμο δρόμων και πως αν υπάρχουν μπλόκα, αποφασίζονται από τοπικούς συλλόγους αγροτών και κτηνοτρόφων.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου