Κτηνοτρόφος χάρισε τα πρόβατα του στον... δήμο.


Κι όμως. Πρόκειται για πραγματικό περιστατικό το οποίο συνέβη στο ακριτικό Νευροκόπι.
Κτηνοτρόφος  του λεκανοπεδίου μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους όλα του τα ζώα από ασιτία επισκέφτηκε τον Δήμαρχο και του ζήτησε να τα κρατήσει. Χωρίς αντίτιμο αλλά με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν τα πρόβατα του με την μέριμνα της αυτοδιοίκησης να βρουν τροφή και συνθήκες για να αντέξουν στις δύσκολες  μέρες του σκληρού χειμώνα.
Η τράπεζα, του κράτησε τα χρήματα που έπρεπε να λάβει από την εξισωτική αποζημίωση λόγω ενός παλαιού χρέους του στην εφορία, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην θέση να μην μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας του.
Πού λοιπόν χρήματα για την  τροφή των …αμνών.
Ο δήμος… η μόνη ελπίδα!!
Το περιστατικό, που συνέβη κατά την περίοδο των γιορτών, αφηγήθηκε ο δήμαρχος Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5, αναφερόμενος στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του ορεινού Νευροκοπίου.
«Δυστυχώς δεν μας δίνει την δυνατότητα ο νόμος να βοηθήσουμε αλλά όμως μπρός στον κίνδυνο να πεθάνουν τα πρόβατα από ασιτία και να χάσει ο κτηνοτρόφος το κοπάδι του με το οποίο ζει την οικογένεια του, ζητήσαμε από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συνδράμουν ο καθένας με την δυνατότητα που έχει.
Έτσι, συγκεντρώσαμε από άλλους καλαμπόκι, από άλλους σανό και τροφή για τα ζώα και έτσι δώσαμε μια παράταση στο πρόβλημα του κτηνοτρόφου» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.  


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου