Δήμαρχος Παρανεστίου: Ε, τέτοια δικαιολογία δεν περίμενα ν’ ακούσω!!


Την δυσφορία της για την αντιμετώπιση του δήμου Παρανεστίου από την Περιφέρεια ΑΜΘ και την αντιπεριφέρεια Δράμας στην πρόσφατη δοκιμασία εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, εκφράζει με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb η Δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου.
Η Δήμαρχος, εμμέσως πλην σαφώς, καταγγέλλει την περιφέρεια(και φυσικά την αντιπεριφέρεια Δράμας και την πολιτική της ηγεσία) για άστοχο χειρισμό της επιχείρησης εκχιονισμού και διάνοιξης της εθνικής οδού Δράμας  - Ξάνθης.
Αναφέρει ότι η μη συμμετοχή της περιφέρειας στον εκχιονισμό της εθνικής οδού Δράμας – Ξάνθης τα πρώτα 24ωρα, «εγκλώβισε» τον μηχανισμό του δήμου Νικηφόρου σε μια προσπάθεια εκχιονισμού της εθνικής οδού Δράμας-Ξάνθης(αρμοδιότητας της περιφέρειας) με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο εκχιονισμός του δημοτικού οδικού δικτύου.


Η ανάρτηση της Δημάρχου Παρανεστίου
«Θα περίμενε κανείς ν’ ακούσει χίλιες δικαιολογίες, γιατί βεβαίως ομολογία για αστοχία στο χειρισμό της κατάστασης δεν περιμένει ν’ ακούσει.
Αλλά και τον ισχυρισμό ότι έφτασε στην ΕΟ Δράμας Ξάνθης μία από τις 4 αλατιέρες που είχε αρχικά στη διάθεσή της η Περιφέρεια με τόση καθυστέρηση με το επιχείρημα ότι η περιοχή του Παρανεστίου ήταν τελευταία σε προτεραιότητα της ΠΕ Δράμας επειδή « η ΕΟ (Δράμας Ξάνθης) δεν έχει πολύ κίνηση» δεν περίμενα να το ακούσω!
Από τη διασταύρωση στο ξενοδοχείο Κούρος προς τα ανατολικά του νομού η κατάσταση του οδοστρώματος στο εθνικό δίκτυο είναι αυτή που βλέπετε.
Προσοχή λοιπόν, μετακινηθείτε μόνο αν είναι ανάγκη και οπωσδήποτε με αλυσίδες!
Για το επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Δράμας …..προς Πρασινάδα και Διπόταμα από την επιχείρηση που έκανε ο Δήμος, περιμένουν αλατιέρα της ΠΕ Δράμας.
Και για να έρθουμε και στα δικά μας, τα δίκτυα δημοτικής οδοποιίας, λόγω της καθυστέρησης επέμβασης εντός των οικισμών, καθόσον με παρότρυνση της Αστυνομίας ασχολούμασταν σχεδόν αποκλειστικά με το Εθνικό Δίκτυο, αρμοδιότητας της Περιφέρειας, κατά τα πρώτα εικοσιτετράωρα του χιονιά, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Παρανεστίου.


Στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου έχει περάσει ήδη η αλατιέρα του Δήμου από όλους τους οικισμούς αλλά η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη.
Έχουμε από χτες υποβάλει αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή του δήμου Παρανεστίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου.
Αναμένεται ο Περιφερειάρχης στο Δήμο μετά την σημερινή σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκε σήμερα στην ΠΕ Δράμας, όπου οι δήμαρχοι του Νομού του εξέθεσαν την κατάσταση στους δήμους τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος έδωσε προφορική εντολή να αναλάβει η ΠΕ Δράμας με τις υπηρεσίες της πρωτοβουλία που απαιτείται για την περιοχή του Δήμου Παρανεστίου και να αποφευχθεί στο μέλλον ανάλογη κατάσταση.
Τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν λόγω της κατάστασης και αύριο κλειστά
Οι φωτογραφίες αναρτώνται για κείνον που αμφισβήτησε την αλήθεια!»Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου