Ο Δήμαρχος Δράμας πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνο Αραβώση(δεξιά) και τον Γενικό Διευθυντή του Δικτύου, Βασίλης Κουτσιώρη στα γραφεία του Δ.Ε.Π.ΑΝ. στην Αθήνα

23 Δήμοι από όλη την Ελλάδα μέσα από την συνεργασία τους έχουν δημιουργήσει το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη, ένα Σύμφωνο για την Κοινωνική Ανασυγκρότηση και την Έξοδο από την κρίση.
Ένα Σύμφωνο το οποίο συνυπέγραψαν με την στήριξή τους και την συμμετοχή τους στο Δίκτυο, εκτός από τους 23 δήμους, Πανεπιστήμια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Φορείς από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πολωνία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Το Δίκτυο των  Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη(ΔΕΠΑΝ) πραγματοποιεί κοινές δράσεις ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας μέσω της αμοιβαίας διαχείρισης των Δράσεων, συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των Δήμων-μελών της.
Αποτελεί δε έναν πρωτοποριακό επιστημονικό μηχανισμό με εξειδικευμένο προσωπικό για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης.

Οι Δήμοι-μέλη του Δ.Ε.Π.ΑΝ. είναι:
Δήμος Αλεξάνδρειας, Δήμος Αλοννήσου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Βόλβης, Δήμος Βριλησσίων, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Δράμας, Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Δήμος Θήρας, Δήμος Καβάλας, Δήμος Καλαβρύτων, Δήμος Κασσάνδρας, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Παιονίας, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Ρήγα Φεραίου, Δήμος Σιντικής, Δήμος Φούρνων Κορσέων, Δήμος Ωρωπού, ΔΕΥΑ Δήμου Δράμας, ΚΕΔΩ.

Ιδρύεται επιστημονικό συμβούλιο
Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) και Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είχε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνο Αραβώση για την ίδρυση και λειτουργία  του επιστημονικού συμβουλίου του Δ.Ε.Π.ΑΝ.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου, κ. Βασίλης Κουτσιώρης

Οι τρεις άνδρες συζήτησαν αναλυτικά για τη διαδικασία ίδρυσης και τον κανονισμό λειτουργίας του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΔΕΠΑΝ, η επίσημη παρουσίαση του οποίου συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στο 2ο  CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION που διοργανώνει το ΔΕΠΑΝ την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ στο Μαρούσι.

Ο κ. Μαμσάκος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη, δήλωσε ότι η έναρξη λειτουργίας του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΔΕΠΑΝ, η πρώτη σύγκλιση του οποίου θα γίνει αμέσως μετά το συνέδριο του ΔΕΠΑΝ, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης του Δικτύου και θα συμβάλει καταλυτικά στη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τις πραγματικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου