Αντιδράσεις και ερωτηματικά για την συγχώνευση αρχαιοτήτων Δράμας - Καβάλας


Αντιδράσεις και ποικίλα ερωτηματικά έχει προκαλέσει το σχέδιο του νέου οργανισμού, το οποίο έχει δοθεί σε διαβούλευση από το υπουργείο Πολιτισμού. 
Ο νέος κανονισμός συγχωνεύει τις εφορείες αρχαιοτήτων Καβάλας και Δράμας με έδρα την Καβάλα, Κοζάνης και Γρεβενών με έδρα την Αιανή και την Εφορεία Ζακύνθου με εκείνη της Ηλείας και έδρα την Αρχαία Ολυμπία.
Η εφημερίδα Καθημερινή σε δημοσίευμα της(το οποίο έχει αναδημοσιευτεί σε πληθώρα μέσων) αναφέρει ότι «Δημιουργεί ποικίλα ερωτήματα το γεγονός ότι, ενώ με τις ενοποιήσεις του προηγούμενου οργανισμού το 2014 είχαν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις, η περαιτέρω συρρίκνωση των εφορειών αρχαιοτήτων από 52 σε 49 δεν φαίνεται να προξενεί διαμαρτυρίες».
Μάλλον ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν έλαβε υπόψη του τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων φορέων, πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, κυρίως με επιστολές τους προς την υπουργό πολιτισμού.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου στις επιστολές των Δραμινών παραγόντων ούτε δέσμευση περί μη ενοποίησης των εφορειών Δράμας – Καβάλας και συνέχισης της υφιστάμενης κατάστασης. 

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου