Αίτημα για μεταστέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών από τον Μυλοπόταμο στο διοικητήριο Δράμας.


Την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών στο διοικητήριο ή κοντά σε αυτό ζητά ο σύλλογος των υπαλλήλων στην περιφερειακή ενότητα Δράμας.
Σήμερα οι υπηρεσίες στεγάζονται εκτός Διοικητηρίου και  σε απόσταση 7χλμ από αυτό, στον Μυλοπόταμο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά και έντονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Δραμινών.
Σχεδόν το σύνολο των διαδικασιών απαιτούν δικαιολογητικά που οι πολίτες (το 2016 εξυπηρετήθηκαν πάνω από 30.000 πολίτες) πρέπει να συγκεντρώσουν από υπηρεσίες, καταστήματα, τράπεζες που βρίσκονται μέσα στην Δράμα (με πολλές από αυτές στεγασμένες στο κτίριο του Διοικητηρίου ή γύρω από αυτό), με αποτέλεσμα οι Δραμινοί πολίτες να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται με έξοδα λόγω της αναγκαίας μετακίνησής τους από την Δράμα στον Μυλοπόταμο και το αντίστροφο, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο σύλλογος.

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Π.Ε ΔΡΑΜΑΣ


Συμπολίτισσες –Συμπολίτες
Επικοινωνούμε μαζί σας ώστε να εκθέσουμε ένα πρόβλημα που αφορά μεγάλο μέρος των πολιτών του Νομού μας.
Ένας από τους σκοπούς του συλλόγου μας είναι « .. ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής της Δημόσιας Διοίκησης και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας προς όφελος του λαού και του τόπου»
Στα πλαίσια του ανωτέρου σκοπού έχουμε επανειλημμένως καταθέσει προτάσεις στην προηγούμενη αλλά και την τωρινή Περιφερειακή Αρχή για την μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών το οποίο στεγάζεται εκτός Διοικητηρίου σε απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της πόλης της Δράμας και  σε απόσταση 7χλμ από αυτό, στον Μυλοπόταμο.
(Τα Τμήματα των αντίστοιχων Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στεγάζονται σε χώρο διαφορετικό από τα Τμήματα ΚΤΕΟ, η λειτουργία των οποίων είναι ανεξάρτητη από τα υπόλοιπα τμήματα, χωρίς να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα.)

  Η απομακρυσμένη θέση της Δ/νσης Μεταφορών, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές επιβαρύνει το σύνολο των Δραμινών πολιτών και προκαλεί πολλά και έντονα προβλήματα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Σχεδόν το σύνολο των διαδικασιών απαιτούν δικαιολογητικά που οι πολίτες (το 2016 εξυπηρετήθηκαν πάνω από 30.000 πολίτες) πρέπει να συγκεντρώσουν από υπηρεσίες, καταστήματα, τράπεζες που βρίσκονται μέσα στην Δράμα (με πολλές από αυτές στεγασμένες στο κτίριο του Διοικητηρίου ή γύρω από αυτό), με αποτέλεσμα οι Δραμινοί πολίτες να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται με έξοδα λόγω της αναγκαίας μετακίνησής τους από την Δράμα στον Μυλοπόταμο και το αντίστροφο.
(Σημειώνεται  ότι  η μετάβαση και επιστροφή στη Δράμα με επιβατικό αυτοκίνητο κοστίζει τουλάχιστον 3 ευρώ, με το Αστικό ΚΤΕΛ 3,20 ευρώ, με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ 3,60 ευρώ και με τα δρομολόγια συχνά να μην εξυπηρετούν, είτε στη μετάβαση, είτε στην επιστροφή και 12-15 ευρώ με Ταξί.          Συχνά, για να διεκπεραιωθεί μία υπόθεση, σε περίπτωση που ο πολίτης προσκομίσει ελλιπή δικαιολογητικά ή απαιτηθούν πρόσθετα, απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να μεταβεί 2 ή και 3 φορές από την πόλη της Δράμας στην υπηρεσία, η οποία απέχει 7 χλμ, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να διανύσει με δικό του κόστος μεταφοράς 14 ή 28 χλμ, γεγονός που εκτός από το χρόνο και την ταλαιπωρία, είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο για το κοινό).
Ειδικά πολίτες ειδικών κατηγοριών, όπως ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία, ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα ακόμη και κατά την πρόσβασή τους στο κτίριο της Δ/νσης Μεταφορών (ο ανελκυστήρας είναι ανενεργός από το 2012).

-       Ακόμη και υπηρεσιακά θέματα όπως συμβουλές από τον Νομικό Σύμβουλο, διακίνηση της αλληλογραφίας, υπογραφές αποφάσεων, επιδιόρθωση του τεχνολογικού εξοπλισμού δεν πραγματοποιούνται άμεσα, με αποτέλεσμα την επιπλέον ταλαιπωρία των Δραμινών πολιτών, αλλά και την επιβάρυνση και δυσχέρεια του  έργου των υπαλλήλων.

Για ποιο λόγο ο Δραμινός πολίτης να επιβαρύνεται με χρόνο, καθυστέρηση, ταλαιπωρία και κυρίως κόστος, ιδιαίτερα σε μία περίοδο οικονομικής δυσπραγίας;

Ζητάμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας να δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα ανωτέρω προβλήματα,να κάνει  επιτέλους πράξη την άμεση μεταστέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών όπως μας έχει κατά καιρούς  υποσχεθεί και έμεινε μόνο στην υπόσχεση.
Η κίνηση αυτή θα είναι προς όφελος των Δραμινών πολιτών, θα αποφέρει την οριστική επίλυση όλων των προαναφερθέντων προβλημάτων και θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία ενός μέρους της τοπικής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
         
Ο Πρόεδρος
Η Γραμματέας


Ηλιόπουλος Στέργιος


Ζαγγίλα ΔήμητραΜοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου