Καταγγελία για αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, αμφιβόλου χρησιμότητας, στο δήμο Δοξάτου

Ο δημοτικός σύμβουλος Δοξάτου Παρασκευάς Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5
Το μεγάλο κόστος των αναθέσεων στον Δήμο Δοξάτου για τις ανάγκες αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών συνθηκών αυτού του χειμώνα φαίνεται να προβληματίζει έντονα τον Παρασκευά Παπαδόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Δοξάτου και έναν εκ των επτά πρώην συμβούλων του κυρίου Δαλακάκη που σήμερα βρίσκονται απέναντι του.
Ο κ. Παπαδόπουλος σε καταγγελία που έστειλε στα ΜΜΕ καθώς και σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε πως οι αναθέσεις του Δήμου Δοξάτου σε σύγκριση με τις αναθέσεις των άλλων Δήμων (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που βρήκε στην Διαύγεια) είναι πολλαπλάσιες και αγγίζουν τις 150.000 ευρώ.
Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως το θέμα τέθηκε και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου κατά το νέο έτος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017 όπου η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνουν ορισμένες από τις κινήσεις- δαπάνες που ανέθεσε ο κ. Δαλακάκης.

Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας του κ. Παπαδόπουλου

Τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους βιώσαμε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Ήταν μία αρκετά δύσκολη εβδομάδα για όλους μας. Οι συνεχείς χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αντιμετωπίστηκαν δύσκολα από τους δήμους, οι οποίοι δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι γι’ αυτό, παρά το γεγονός προειδοποίησης από τους  μετεωρολόγους.
            Έτσι παρά τις χωρίς οργάνωση προσπάθειες του Δήμου μας, τα προβλήματα στους δρόμους ήταν τεράστια. Οι υπεύθυνοι όπως πάντα ασχολήθηκαν περισσότερο με την προβολή των ενεργειών που έκαναν για να λύσουν τα προβλήματα, παρά με τα ίδια τα προβλήματα και την επίλυσή τους. Είδαμε λοιπόν τον Δήμαρχο Δοξάτου, κ. Δημήτρη Δαλακάκη να φωτογραφίζεται, ξανά και ξανά, καθαρίζοντας χιόνια (παλαιότερα αν θυμάστε έκοβε χόρτα). Είδαμε επίσης τον Δήμαρχο, να επιβλέπει ατελείωτες ώρες τα συνεργεία πάντα – εννοείται- τραβώντας βίντεο, το οποίο αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών φυσικά τα είδαμε και τα ζήσαμε όλοι μας…
            Γίναμε μάρτυρες των φιλότιμων προσπαθειών των δημοτικών υπαλλήλων μας, έτσι ώστε ο Δήμος Δοξάτου να κρατηθεί στο επίπεδο που κρατήθηκε.  Αφού πέρασαν αυτές οι δύσκολες ημέρες στη «Διαύγεια» που αφορά το Δήμο μας, άρχισε να εμφανίζεται το κόστος αυτής της προσπάθειας. Διότι πάντα υπάρχει και ο λογαριασμός. Κι επειδή οι ίδιες συνθήκες επικράτησαν και στους γειτονικούς δήμους, μία σύγκριση των αναθέσεων μας άφησε έκπληκτους. Οι αναθέσεις του Δήμου Δοξάτου σε σύγκριση με τις αναθέσεις των άλλων Δήμων (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που βρήκαμε στην Διαύγεια) είναι πολλαπλάσιες, δηλαδή αγγίζουν τις 150.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε το εκτιμώμενο κόστος των αναθέσεων «εκτάκτων αναγκών» του Δήμου Προσοτσάνης, που σύμφωνα (πάντα) με τα στοιχεία της «Διαύγειας» είναι σχεδόν το 10-20% των δαπανών του Δήμου μας. Και εδώ αναρωτιέται κανείς πώς έγινε αυτό!.
            Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου του νέου έτους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017, έχοντας ως θέμα την έγκριση των δαπανών έκτακτης ανάγκης, με έκπληξη βρεθήκαμε αντιμέτωποι των διαφορετικών απόψεων των υπηρεσιών του Δήμου και του Δημάρχου Δοξάτου. Η μεν αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνουν ορισμένες από τις κινήσεις- δαπάνες που ανέθεσε ο κ. Δημήτρης Δαλακάκης. Ο δε Δήμαρχος Δοξάτου υπερασπιζόμενος στο ακέραιο τις κινήσεις του, προσπαθώντας παράλληλα να διαψεύσει καθ’ όλα τον Διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, συνέχισε να υπερασπίζεται τις αναθέσεις του αυτές, όπου το ποσό της δαπάνης είναι δυσανάλογο σε σχέση με τον πληθυσμό και την έκταση του Δήμου μας.
            Παρακολουθώντας τόσο καιρό στενά τα τεκταινόμενα του Δήμου Δοξάτου, τις θέσεις των υπηρεσιών και ειδικότερα τις κινήσεις του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Δαλακάκη, αισθάνομαι υποχρεωμένος να εξετάσω έστω και την παραμικρή υπόνοια περιττών ενεργειών που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα στις δύσκολες ημέρες  που βιώνουμε. Ακολουθώντας πιστά τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προασπιζόμενος τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας, δηλώνω την πρόθεσή μου να καταγγείλω όλες αυτές τις «ενδιαφέρουσες» αναθέσεις στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και στην Εισαγγελία Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα διεξοδικά και σε βάθος.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου