Στη Σμύρνη ο Γρ. Παπαεμμανουήλ, οι Δομέστικοι και η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων


Την Σμύρνη επισκέφτηκαν το τριήμερο 4,5 και 6 Φεβρουαρίου ο Άρχων Πρωτοψάλτης και χοράρχης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ μαζί με τον Ελληνικό Βυζαντινό χορό «οι Δομέστικοι» προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου προκειμένου να ψάλουν στις λατρευτικές συνάξεις με αφορμή την πανήγυρη του πολιούχου της Σμύρνης, Αγίου Βουκόλου.
Στις εκδηλώσεις παραβρέ
θηκαν εκτός των άλλων, κλιμάκιο της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, ο Πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας Νικος Λατσίσταλης και άλλοι προσκυνητές.


«Σμύρνη 95 χρόνια μετά...
Στιγμές ιστορικές και συγκλονιστικές! Στιγμές με έντονο το συναίσθημα της χαρμολύπης! Ανεπανάληπτες στιγμές! 
Από την τελευταία πανήγυρη του πολιούχου (άγνωστου στον πολύ κόσμο) της πρωτεύουσας της Μικρασίας Αγίου Βουκόλου στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 1922, τελέστηκαν φέτος, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2017 οι λατρευτικές πανηγυρικές συνάξεις από τον νεοεκλεγέντα λόγιο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.
Ο πανάξιος συνεχιστής των προκατόχων του, Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος (Σαμαράς), Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, σχεδόν άμα τη εκλογή του τον Σεπτέμβριο του 2016, μου απηύθυνε γραπτώς επίσημη πρόσκληση για να ψάλλω στα αναλόγια της Σμύρνης το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2017»
αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Άρχων πρωτοψάλτης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου