Επιστολή του Δημάρχου Δράμας στη Λυδία Κονιόρδου για την Εφορία Αρχαιοτήτων Δράμας


Στο πλαίσιο της φημολογούμενης διακοπής λειτουργίας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού.
Στην επιστολή του, αναφέρει ότι η παρουσία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας, αποτελεί μια απαραίτητη υπηρεσία για όλους τους Δραμινούς και πως όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά να ενισχυθεί, έχοντας την υποστήριξη όλων των φορέων.

Η επιστολή
Αξιότιμη κ. Υπουργέ ,
Δεχθείτε τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου και τις θερμότερες ευχές μου στο πρόσωπό σας.
Με την επιστολή μου σας μεταφέρω μήνυμα των συμπολιτών μου αναφορικά με τη λειτουργία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας.
Συντάσσομαι με τους Φορείς της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. αλλά και τους συντοπίτες μου και διεκδικούμε τη συνέχιση λειτουργίας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας.
Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η περιοχή μας αποτελεί σπουδαίο ιστορικό και πολιτιστικό σημείο αναφοράς για όλους. Πρόκειται για μια περιοχή με πληθώρα αρχαιοτήτων και επιγραφών που βρέθηκαν στην πόλη και γύρω από αυτήν και που αποδεικνύουν την παρουσία της Δράμας από τα αρχαιότατα ιστορικά και προϊστορικά χρόνια. Τα ανασκαφικά ευρήματα και οι αρχαιολογικές μαρτυρίες τεκμηριώνουν ότι η περιοχή μας χρήζει συνεχούς έρευνας και μελέτης.
Δυστυχώς, επί σειρά ετών η Δράμα ήταν εγκαταλελειμμένη στο συγκεκριμένο πεδίο. Ήταν από τις ελάχιστες περιοχές που ήταν παραμελλημένη, παρόλο που διαθέτει όλη αυτή την πλούσια ιστορία.
Η παρουσία της Εφορίας Αρχαιοτήτων στη Δράμα γέμισε με ελπίδα όλους τους Δραμινούς για ουσιαστική ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου. Ουσιαστικά ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μου πραγματοποιήθηκε.
Από την αρχή, η Εφορία Αρχαιοτήτων Δράμας λειτουργεί άψογα και επικεντρωμένη στο στόχο της. Οι υπάλληλοι της προέβησαν σε πολλαπλές ενέργειες για την προστασία, ανάδειξη και συντήρηση των σπουδαίων μνημείων της περιοχής μας. Για πρώτη φορά άρχισε να μελετάται επισταμένως από το κράτος, ο αρχαιολογικός πλούτος της Δράμας.
Η παρουσία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας, αποτελεί πλέον μια απαραίτητη υπηρεσία για όλους τους Δραμινούς. Είναι επιβεβλημένη η ύπαρξή της στην ακριτική μας περιοχή με τους τόσους αρχαιολογικούς χώρους.
Ευελπιστώ ότι η φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας της, που έχει προκαλέσει αναταραχή στην κοινωνία της Δράμας, όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά, αντιθέτως, θα ενισχυθεί έχοντας την υποστήριξη όλων των φορέων. Εξάλλου, στη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους, ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και προόδου για κάθε τοπική κοινωνία μεμονωμένα, αλλά και για τη χώρα μας.
Δεδομένου ότι συντάσσεστε και υπηρετείτε τα ευγενή ιδεώδη του Πολιτισμού, παρακαλώ θερμά εγώ και οι συμπολίτες μου για την θετική ανταπόκρισή σας, την πρέπουσα βαρύτητα και σημασία στην πρότασή μας να μην διακοπεί η λειτουργία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας και παραμένω στη διάθεσή σας για τις περεταίρω εργασίες, στις οποίες προτίθεμαι να συνδράμω με τη θεσμική μου ιδιότητα.

Με τιμή,
Χριστόδουλος Μαμσάκος
Δήμαρχος Δράμας


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου