Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ογκολογικής μονάδας στη Δράμα


Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και πρέπει να τεθεί ως μία εκ των προτεραιοτήτων των αρχών της Δράμας η δημιουργία ογκολογικής μονάδας στο νοσοκομείο της Δράμας.
Ο αριθμός των ασθενών από καρκίνο και η αυξητική τάση που φαίνεται να υπάρχει στο νομό μας δεν αφήνει πλέον άλλα περιθώρια εφησυχασμού και αδράνειας.

Σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Δράμας κα Ευγενία Σαραφίδου ανέφερε πως αν γίνει η ογκολογική μονάδα στη Δράμα θα αποσυμφωρηθούν πολλά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας μας που σήμερα δέχονται εκατοντάδες ασθενείς από τη Δράμα και παράλληλα θα σταματήσει η ταλαιπωρία όλων αυτών των συμπολιτών μας που αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα ή μήνα.

Η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας Ευγενία Σαραφίδου στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5
Μάλιστα η κυρία Σαραφίδου τόνισε ότι ο σύλλογος έχει βρει τρόπους χρηματοδότησης του μηχανολογικού εξοπλισμού της ογκολογικής μονάδας και ζήτησε από τους φορείς του τόπου να αγωνιστούν μαζί με τον σύλλογο προκειμένου να γίνει η σχετική μελέτη από το νοσοκομείο και να ξεκινήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση της μονάδας στη Δράμα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δείχνουν πόσοι καρκινοπαθείς από τη Δράμα χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης, η κυρία Σαραφίδου ανέφερε πως μόνο στην Καβάλα- σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπεύθυνος γιατρός – ανοίγονται 42 περίπου φάκελοι ασθενών από καρκίνο την εβδομάδα!!
Τα περισσότερα εκ των περιστατικών αυτών είναι από Δράμα.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου