Απάντηση του αντιδημάρχου Δράμας Άγγελου Σολάκη στα περί Στικούδης, θέρμανσης σχολείων και ΔΕΚΠΟΤΑ


Απάντηση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών κ. Στέργιο Ηλιόπουλο και στο δελτίο τύπου με τίτλο: Το "βρακάκι" της κας Στικούδη VS Θέρμανση Σχολείων έδωσε μέσα από την πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Άγγελος Σολάκης.

Ο κ. αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Δράμας δεν έχει καμία δυνατότητα να δώσει ΝΟΜΙΜΩΣ, επιπλέον χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων από αυτά που δίνονται από το κράτος ακόμη κι αν έχει την διάθεση ή την δυνατότητα να το πράξει.
Σχετικά με την ποιότητα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στον δήμο ανέφερε πως το θέμα αυτό έγκειται στην προσωπική άποψη που έχει ο καθένας για την τέχνη και τόνισε πως είναι απολύτως υποκειμενικό το θέμα.

Όσο δε για την ΔΕΚΠΟΤΑ ο κ. Σολάκης απάντησε ότι η διαχείριση των χρημάτων αλλά και ο προγραμματισμός των δράσεων γίνεται από το ΔΣ της επιχείρησης και καμία απολύτως παρέμβαση δεν υφίσταται σε αυτό και για κανένα λόγο.

Τόνισε δε ότι από την πλευρά του δήμου Δράμας για φέτος και στο πλαίσιο των περικοπών που γίνονται λόγω της οικονομικής κρίσης η επιχορήγηση που ο δήμος Δράμας δίνει στη ΔΕΚΠΟΤΑ είναι μειωμένη κατά 150.000 ευρώ ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα λάβουν επιχορήγηση μειωμένη κατά 50%, με την πολιτική ευθύνη της απόφασης αυτής να την αναλαμβάνει ο ίδιος, όπως είπε.

Ο κ. Σολάκης επιχειρηματολόγησε πάνω στο θέμα αυτό λέγοντας ότι ο Δήμος της Δράμας επίλεξε να μην κόψει ούτε ένα ευρώ από δαπάνες οι οποίες αφορούν στον κοινωνικό τομέα και κυρίως την βοήθεια που προσφέρεται στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

«Για εμάς, αυτές οι δαπάνες είναι ανελαστικές και δεν θα τις μειώσουμε γιατί πιστεύουμε ότι για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από την βοήθεια μας πρέπει να τους την προσφέρουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Θα κόψουμε από τις δαπάνες που μπορούμε να το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σολάκης.

  

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου