Το "βρακάκι" της κας Στικούδη, η Θερμανση των σχολείων της Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ


Με ανακοίνωση της στον τύπο η δημοτική παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών κατηγορεί τον Δήμο Δράμας ότι λειτουργεί προκλητικά όταν από τη μία επικαλείται αδυναμία οικονομικής στήριξης των σχολείων και από την άλλη δεν τσιγκουνεύεται "για παράδειγμα το "βρακάκι" της κας Στικούδη", αναφερόμενη φυσικά στην συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας στο πλαίσιο της Ονειρούπολης.
Μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος επικεφαλής της παράταξης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 μίλησε για την ΔΕΚΠΟΤΑ και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις επιχορηγήσεις του Δήμου Δράμας.

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Το "βρακάκι" της κας Στικούδη VS Θέρμανση Σχολείων
Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας με τους διευθυντές των σχολείων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης αναδείχτηκε για άλλη μια φορά ποιες είναι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
Ζητήθηκε από τους διευθυντές να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι, ωσάν το Θανάση Βέγγο και να περιορίσουν τις "σπατάλες" γιατί "δε βγαίνει" ο λογαριασμός, μιας και φέτος έκανε κρύο καμιά δεκαριά μέρες παραπάνω από ότι άλλες χρονιές.
Η χρηματοδότηση ΟΛΩΝ των σχολείων για τα λειτουργικά τους έξοδα φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 800.000€ εκ των οποίων οι 480.000€ δαπανώνται για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων. Απομένουν, δηλαδή 320.000€ για όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια).
Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του.
Φυσικά και το κυρίως πρόβλημα είναι η ΅υπο-υπο-χρηματοδότηση¨ από την Πολιτεία. Και η ευθύνη φυσικά και βαραίνει όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, πρώην και νυν.
Και φυσικά πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι δυνατοί τρόποι για χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, για να διερευνηθεί η δυνατότητα σύνδεσης π. χ του ΕΠΑΛ και του Μουσικού Σχολείου με το δίκτυο φυσικού αερίου για τη μείωση των δαπανών θέρμανσης των μεγαλύτερων σχολικών συγκροτημάτων.
Όμως είναι πρόκληση ο Δήμος να επικαλείται αδυναμία οικονομικής στήριξης των σχολείων όταν δεν τσιγκουνεύτηκε για παράδειγμα το "βρακάκι" της κας Στικούδη, ενώ ζητά από τους διευθυντές να κατατμήσουν το άτομο.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον-και θα κατατεθεί πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Αυτοδιοίκηση Πολιτών- ο Δραμινός λαός και κυρίως οι γονείς των μαθητών, μέσω των Συλλόγων Γονέων κάθε σχολείου να ερωτηθούν και να κληθούν να επιλέξουν μέσω ενός δημοψηφίσματος πως θέλουν να αξιοποιούνται τα χρήματα τους  για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση.
Ίσως τότε αναγκαστεί και η Δημοτική Αρχή να κάνει έναν δημόσιο απολογισμό της προκοπής για τη ΔΕΚΠΟΤΑ.Στέργιος Ηλιόπουλος: Πλυντήριο Χρημάτων η ΔΕΚΠΟΤΑ
Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5  ο επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης Πολιτών Στέργιος Ηλιόπουλος με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη ΔΕΚΠΟΤΑ λέγοντας ότι λειτουργεί ως πλυντήριο χρημάτων.
Ο,τι η ΔΕΚΠΟΤΑ μέσα από την χρηματοδότηση που της παρέχει ο Δήμος Δράμας χρηματοδοτεί δράσεις και ενέργειες που σε πολλές των περιπτώσεων σχετίζονται με την μικροπολιτική διοίκηση της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο της ρουσφετολογικής πολιτικής που ασκεί.
Αν και αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες της κεντρικής διοίκησης στην κατεύθυνση περικοπών σε ευαίσθητους τομείς όπως η εκπαίδευση τόνισε ότι είναι προκλητικό από τη μία να διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως αυτή της συναυλίας της κυρίας Στικούδη και από την άλλη να μην υπάρχουν χρήματα για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του Δήμου.
Χρειάζεται όπως είπε ένας επαναπροσδιορισμός του τι θέλουμε να κάνουμε στο δήμο Δράμας και επανέλαβε την πρόταση του για δημοψήφισμα στο οποίο ο Δραμινός λαός και κυρίως οι γονείς των μαθητών, μέσω των Συλλόγων Γονέων κάθε σχολείου να ερωτηθούν και να κληθούν να επιλέξουν πως θέλουν να αξιοποιούνται τα χρήματα τους  για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση.
  

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου