Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει στο Let’s do it Greece την Κυριακή 2 Απριλίου.


Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 η Ελλάδα γίνεται Ομορφότερη!

Η Μεγαλύτερη Εθελοντική Εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μία μέρα, είναι γεγονός!
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό για ακόμη μια χρονιά, να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.letsdoitgreece.org.

Στόχος είναι, μέσα σε μία ημέρα, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 100.000 εθελοντών, από 3.000ομάδες, σε πάνω από1000σημεία δράσης πανελλαδικά.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.
           
Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για συμμετοχή του στη δράση πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, την πρώτη συνάντηση Υπηρεσιακών Παραγόντων – Στελεχών  του δήμου και συγκεκριμένα, των Δ/νσεων Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Τεχνικών  Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού (με το ΤμήμαΚοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και το Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού), της ΔΕΚΠΟΤΑ, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχοτου Τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού Βασιλειάδη Αναστάσιο του δήμου, προκειμένου, μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής του δήμου στην προαναφερόμενη Δράση, να συντονιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας και οργάνωσής της Δράσης.

Με στόχο να προβάλλουμε μέσα στον Ελληνικό χώρο αλλά και διεθνώς, το καλό πρόσωπο του τόπου μας, το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο μας, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας και προκειμένου να διοργανωθούν συνεργατικά και πλουραλιστικά οι εκδηλώσεις που θα σχεδιαστούν να πραγματοποιηθούν,

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
οι ενδιαφερόμενοι:
α)Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του δήμου για τη Δράση Let’s do it Greece 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου  του δήμου Δράμας.
και β) Φορείς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ ΑμεΑ, ΜΚΟ περιβάλλοντος, εθελοντές (σύλλογοι και ιδιώτες), Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, Επιστημονικοί Σύλλογοι, ο Ερυθρός Σταυρός, το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική, η Αστυνομική Διεύθυνση,το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Δράμας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων, και όσοι είναι εν δυνάμει συνδιοργανωτές της εκστρατείας Let’s do it Greece, να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του δήμου για τη Δράση Let’s do it Greece 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου  του Δήμου Δράμας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση :
και στα παρακάτω τηλέφωνα του δήμου και της ΔΕΚΠΟΤΑ:

2521022263, 2521350606,2521027415,  2521048304 (εσωτερικό  4 & 2), 2521351124,2521350667 και 2521351130.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου