Από τα Λευκόγεια Δράμας ξεκινά ο αγώνας ενάντια στο εμπόριο ανθρώπων - Muskathlon Bulgaria – Greece 20 Μαΐου 2017Ένα από τα σημαντικότερα event του νομού, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στα Λευκόγεια Δράμας.

Η Α21 σε συνεργασία με την Ολλανδική οργάνωση The4thMusketeer, διοργανώνει αυτό τον Μαραθώνιο για να γνωστοποιήσει και να υποστηρίξει τον αγώνα της για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, τη διάσωση και την φροντίδα των θυμάτων και τη νομική δίωξη των διακινητών.

Ακολουθώντας μια διαδρομή που χρησιμοποιείται από τους σωματέμπορους, δεκάδες άντρες και γυναίκες θα συμμετέχουν σε ένα μαραθώνιο από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τα σύνορα με ένα κοινό στόχο: «Την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας στον 21ο αιώνα» .

Μετά την περσινή  επιτυχημένη διεξαγωγή του μαραθωνίου και την απαίτηση πολλών Ελλήνων δρομέων να διεξαχθεί ο αγώνας ημέρα Σάββατο, προκειμένου να μην υπάρξει κόλλημα με τη συμμετοχή τους λόγω των λοιπών υποχρεώσεων τους, αυτό επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης των εκπροσώπων της Α21 στο Νομό Δράμας και των Ολλανδών διοργανωτών.
Επίσης, για πρώτη φορά ο αγώνας, πέραν του σημαντικού του συμβολικού χαρακτήρα, θα διεξαχθεί και με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Με τη λήξη του θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες και θα πραγματοποιηθούν μουσικό-χορευτικές εκδηλώσεις και προσφορά τοπικών εδεσμάτων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι πέρυσι για την διεξαγωγή του αγώνα συμμετείχαν πάνω από 130 εθελοντές από την Ελλάδα και 40 περίπου από το εξωτερικό, με καθοριστική συμμετοχή και των υπηρεσιών της Τροχαίος Δράμας, Α.Τ. Κάτω Νευροκοπίου, Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου, ΤΟΕΒ Κάτω Νευροκοπίου, καθώς και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, της ΣΤ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης και της Λέσχης Εφ. Καταδρομέων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την A21 Campaign, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://a21.gr/ ή επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους της στο Νομό Δράμας:
Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου |A-Team Drama
Email: gonevrokopi@yahoo.gr Phone:6976221292
Ηλίας Στεφανίδης | A-Team Drama

Λίγα Λόγια για την Α21
Η A21 έχει σαν στόχο της την κατάργηση της αδικίας στον 21ο αιώνα, συγκεκριμένα την καταπολέμηση της εγκληματικής βιομηχανίας των 150,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει υπό το ζυγό της πάνω από 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο, μέσω της εμπορίας ανθρώπων.
Η A21 έχει έντεκα γραφεία σε δέκα χώρες, με το πρώτο γραφείο να έχει ανοίξει στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.
Εκεί λειτουργεί τα τελευταία οχτώ χρόνια, παρέχοντας ενημέρωση, προσφέροντας φροντίδα στα θύματα εμπορίας ανθρώπων, και διώκοντας νομικά τους διακινητές.
Στις υπηρεσίες που προσφέρει η Α21 συμπεριλαμβάνονται: ένας ξενώνας, ένα σπίτι μετάβασης και μια τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας για ενημέρωση και καταγγελίες περιστατικών (1109).
Μόνο μέσα στο 2014 ο αριθμός των κλήσεων που δεχτήκαμε για καταγγελίες σχετικές με περιστατικά εμπορίας ανθρώπων αυξήθηκε κατά 175%.
Η 1109 ενισχύει τις προσπάθειες της Α21 για τη δίωξη των διακινητών.
Μέχρι σήμερα, η Α21 έχει δει 49 εγκληματίες να καταδικάζονται για εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την A21 Campaign, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://a21.gr/ 

Λίγα Λόγια για την The4thMusketeer
Η οργάνωση The4thMusketeer οργανώνει μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, σε μέρη όπως η Κενυα, η Τανζανία και η Ουγκάντα για να υποστηρίξει διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις στις χώρες αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Muskathlon επισκεφτείτε τη σελίδα: https://www.muskathlon.com


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου