Στις εγκαταστάσεις του ALPHA NEWS 95,5 μαθητές του 5ου Γυμνασίου Δράμας


Τις στουντιακές εγκαταστάσεις του ALPHA NEWS 95,5 επισκέφτηκαν σήμερα μαθητές της 2ης και 3ης τάξης του 5ου Γυμνασίου Δράμας προκειμένου να δουν από κοντά τους χώρους, τα μηχανήματα αλλά και τους ανθρώπους του πιο ζωντανού ραδιοφώνου της πόλης.
Οι Δραμινοί μαθητές συμμετέχουν ενεργά στο European School Radio, το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο στην Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκαπιδευτικής διαδικασίας η οποία θέλει τον μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το European School Radio αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ανήκει στους δημιουργούς του. Φιλοξενείται ως υπηρεσία στην πλατφόρμα του πανελλήνιου σχολικού δικτύου και ακούγεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας η οποία δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό στις υπηρεσίες βίντεο(EDU TV).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Δράμας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους δημοσιογράφους της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του  ALPHA NEWS 95,5,  Άρη Γκέρτα και Ρένα Γιουλβάνη, να μιλήσουν «ζωντανά» στον αέρα αλλά και να επιλέξουν μουσικές που ήθελαν να ακούσουν.

Από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της επίσκεψης ξεχωρίζει η «ζωντανή» και φυσικά αυθόρμητη συνέντευξη που πήρε από δύο συμμαθητές της, η μαθήτρια σε ρόλο δημοσιογράφου - ρεπόρτερ, Όλγα Κεραμιτσοπούλου.

Τους μαθητές συνόδευε η καθηγήτρια πληροφορικής και συντονίστρια του προγράμματος Μαρία Τσελεπίδου.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου