Σε ρόλο ραδιοφωνικών παραγωγών του ALPHA NEWS 95,5 οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νευροκοπίου


Τις στουντιακές εγκαταστάσεις του ALPHA NEWS 95,5 επισκέφτηκε το τμήμα Γερμανικών της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Νευροκοπίου.
Η επίσκεψη των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας που αφορά στην παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής.
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κα Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα ενώ σημαντική για την υλοποίηση και τον συντονισμό του προγράμματος είναι η συμβολή του Διευθυντή του Λυκείου κ. Α. Μωυσιάδη καθώς και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
Στο πλαίσιο της πρωινής δημοσιογραφικής ζώνης του ALPHA NEWS 95,5 τα παιδιά παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα της: Η Ελλάδα σήμερα μέσα από τη φιλοσοφία της Ευρώπης.
Πρόκειται για μια εξαιρετική εργασία τόσο σε επίπεδο συγγραφής κειμένων, επιλογής στοιχείων αλλά και μουσικών που ακούστηκαν στο πλαίσιο της εκπομπής. Τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, συνέλεξαν – αξιοποιώντας τον ηλεκτρονικό τύπο και κυρίως το διαδίκτυο – αποσπάσματα θέσεων και απόψεων μεγάλων ευρωπαίων φιλοσόφων για τη χώρα μας.
Στη συνέχεια με την τεχνική της συγγραφής ραδιοφωνικών κειμένων έγραψαν τα κείμενα ραδιοφωνικής εκπομπής, την οποία παρουσίασαν στο κοινό μέσα από τη συχνότητα του ALPHA NEWS 95,5 προκειμένου να αμβλύνουν την γενικότερη αρνητική γνώμη που επικρατεί για τη χώρας μας στο εξωτερικό.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του συντελεστές του προγράμματος αλλά κυρίως στα ίδια τα παιδιά που παρουσίασαν μια ραδιοφωνική εκπομπή με εξαιρετική δομή και ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου