Τι γίνεται με τις πηγές Κεφαλαρίου; Αληθεύει ότι τις διεκδικεί η Καβάλα;


Την προσοχή του Δήμου Δοξάτου στην υπόθεση των πηγών Κεφαλαρίου εφιστά με επιστολή του ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Κυριαζίδης Δημήτρης, φοβούμενος μήπως ο Δήμος Καβάλας διεκδικήσει δικαστικά της ιδιοκτησία των πηγών(;).
Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε ότι άρχισε την έρευνα του επί του θέματος αυτού όταν έπεσε στην αντίληψη του, ένα δημοσίευμα αναρτημένο στο διαδίκτυο σύμφωνα με το οποίο οι πηγές Κεφαλαρίου, οι οποίες ανήκουν γεωγραφικά, διοικητικά και ιδιοκτησιακά στο Νομό Δράμας, φέρονται να «διεκδικούνται» από τον Δήμο Καβάλας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δήμος Καβάλας προχωρεί σε έρευνα προς επιβεβαίωση «πληροφοριών» σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει «ιδιοκτησία» του, επί των πηγών και ειδικότερα του σημείου υδρομάστευσης.
«Το δημοσίευμα αυτό, εφ’ όσον τυγχάνει αληθές, εγείρει μία απαράδεκτη αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των πηγών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία» ανέφερε ο κ. Κυριαζίδης.
Ο κ. Κυριαζίδης έστειλε ήδη επιστολή στο Δήμο Δοξάτου με όλα τα στοιχεία και έγγραφα που συγκέντρωσε από την έρευνα του.


Η επιστολή Κυριαζίδη στο Δήμο Δοξάτου σχετικά με την υπόθεση των πηγών Κεφαλαρίου

Αξιότιμοι κύριοι,
Ως γνωστόν οι πηγές του Κεφαλαρίου, οι οποίες φημίζονται για την ποσότητα και την ποιότητα του πόσιμου νερού τους, αποτελούν ένα σημαντικό φυσικό πόρο του Νομού της Δράμας, ο οποίος τροφοδοτεί την περιοχή του Δήμου Δοξάτου αλλά και την πόλη της Καβάλας.
Οι πηγές αυτές, οι οποίες ανήκουν γεωγραφικά, διοικητικά και ιδιοκτησιακά στο Νομό μας, φέρονται να «διεκδικούνται» τρόπον τινά από τον Δήμο Καβάλας ως προκύπτει από πρόσφατο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με αυτό, ο Δήμος Καβάλας προχωρεί σε έρευνα προς επιβεβαίωση «πληροφοριών» σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει «ιδιοκτησία» του επί των πηγών και ειδικότερα του σημείου υδρομάστευσης.
Το δημοσίευμα αυτό, εφ’ όσον τυγχάνει αληθές, εγείρει μία απαράδεκτη αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των πηγών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Για τον λόγο αυτό και προκειμένου, υπάρξουν επίσημες θέσεις των εμπλεκομένων φορέων από πλευράς μου κινήθηκε η επιβαλλόμενη Κοινοβουλευτική διαδικασία προ τριμήνου και πλέον (28/11/2016).

Εξ’ αυτής προέκυψαν τα παρακάτω και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, θεωρώντας δεδομένη την από πλευράς μου συμβολή, εφ’ όσον ζητηθεί, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου:

α. Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε έγγραφο της (υπ’ αριθμ 29383/12-12-2016, επισυνάπτεται) προς την Προϊστάμενη Αρχή της, αναφέρει ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας δηλώνει “ότι είναι κύριος του σημείου υδροληψίας”. 

2 β. Ο Δήμος Δοξάτου με έγγραφό του (υπ’ αριθμ. 18145/13-12-2016, επισυνάπτεται) αναφέρει ότι δεν υφίσταται παραχώρηση ή πώληση προς τον Δήμο Καβάλας των πηγών Κεφαλαρίου και ούτε έχει λάβει κάποιο αντάλλαγμα για τον σκοπό αυτό.

γ. Ο Δήμος Καβάλας με έγγραφο του (υπ’ αριθμ. 66309/22-12-2016, επισυνάπτεται) δήλωνε ότι η γεωγραφική θέση και η διοικητική υπαγωγή των πηγών δεν σημαίνουν ότι ταυτόχρονα και η κυριότητα ανήκει στο Δήμο Δοξάτου και ότι ο Δήμος Δοξάτου δεν τεκμηριώνει οποιοδήποτε δικαίωμα. 
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου