Νέα καταγγελία από την «Πόλη & Ζωή» – Απάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου


Για αδράνεια και καθυστέρηση στην αντιμετώπιση ηλεκτρολογικής βλάβης στο Μουσικό Σχολείο Δράμας κατηγορεί την δημοτική αρχή του δήμου η δημοτική παράταξη Πόλη και Ζωή.
Με ανακοίνωση της τονίζει ότι από τη μια η δημοτική αρχή αδιαφορεί για το ότι το Μουσικό Σχολείο, με υποδειγματική καθημερινή λειτουργία, παρέμενε μια εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και από την άλλη δίνει λεφτά για τους ημέτερους, τους κολλητούς και την εκλογική πελατεία.

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Παπαδόπουλου
Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής.
Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε. Ο δήμος Δράμας κινήθηκε άμεσα και απολύτως συντονισμένα αλλά πρόκειται για βλάβη που προκλήθηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ με χιλιάδες βόλτ και η αποκατάσταση της απαιτούσε την συνεργασία ειδικευμένων ηλεκτρολόγων, υπηρεσιών του δήμου και της ΔΕΗ.
Ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας στην Πόλη και Ζωή σχετικά με την καταγγελία ότι δόθηκαν 58.000 για την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του σχολείου Μυλοποτάμου επειδή είναι ο τόπος καταγωγής του, είπε ότι τα χρήματα που δόθηκαν για το σχολείο είναι χρήματα των δημοτών του Μυλοποτάμου και τα οποία ανταποδοτικά δίνονται στο χωριό μέσω της ΣΑΤΑ που δικαιούται.
Τόνισε δε ότι το έργο αυτό έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει και ήταν πρώτης προτεραιότητας για τον Μυλοπόταμο.

Το Δελτίο τύπου της παράταξης «Πόλη & Ζωή»

Μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα το Μουσικό Σχολείο
Η ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας
προηγείται των αναγκών των σχολείων

Επισκεφθήκαμε το Μουσικό Σχολείο Δράμας (Γυμνάσιο και Λύκειο), ένα σχολείο που παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους μαθητές του και αποτελεί πραγματική κοιτίδα μόρφωσης και παραγωγής πολιτισμού.
Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης δεν επέτρεπε την ομαλή λειτουργία του εδώ και μία εβδομάδα.
Η αρμόδια Σχολική Επιτροπή δήλωνε αδυναμία να καλύψει το κόστος αποκατάστασης της βλάβης και η δημοτική αρχή καθυστερούσε να αναλάβει τις ευθύνες της για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παραπέμποντας το σχολείο από «αν-αρμόδιο» σε «αν-αρμόδιο». Έτσι έφτασε το σχολείο να πραγματοποιήσει την γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με κεριά και χωρίς μικρόφωνα.
Η βλάβη, αφού δεν μπόρεσε, ως όφειλε, να προληφθεί με την έγκαιρη συντήρηση των εγκαταστάσεων, έπρεπε να αποκατασταθεί άμεσα και όχι να τρέχουν ασθμαίνοντας, μετά την δημοσιότητα που δώσαμε, για να την αποκαταστήσουν σήμερα στις 7:00 το πρωί.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήταν τα θύματα της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει άμεσα ένα πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας. Αλήθεια, τι άλλο θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης στα σχολεία!!!
Υπενθυμίζουμε στους γονείς των μαθητών των σχολείων ότι ο Δήμος Δράμας έχει επιβάλει το δικό του μνημόνιο στα σχολεία του δήμου μας, απαγορεύοντας να προχωρούν σε οποιαδήποτε δαπάνη χωρίς προέγκριση.
Τα σχολεία λειτουργούν με καθεστώς επιτροπείας.
Οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αναγκάζονται να καλύπτουν με δικά τους έξοδα διάφορες δαπάνες λειτουργίας (π.χ. προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, γραφικής ύλης κ.ά.).
Επιτακτικές επισκευαστικές ανάγκες αναβάλλονται επ’ αόριστον.
Υπάρχει, όμως, μία εξαίρεση.
Στο εδώ και χρόνια κλειστό Δημοτικό Σχολείο Μυλοποτάμου έγινε αντικατάσταση της κεραμοσκεπής και πληρώθηκε το υπέρογκο ποσό των 58.000 € για ένα μικρό σχολείο που δεν λειτουργεί.
Αυτή η δαπάνη είχε προτεραιότητα για τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο, που εντελώς συμπτωματικά κατάγεται από τον Μυλοπόταμο.
Λεφτά υπάρχουν για τους ημέτερους, τους κολλητούς και την εκλογική πελατεία. Πρώτα η εκλογική πελατεία και μετά η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Αδιαφορούσαν αν το Μουσικό Σχολείο, με υποδειγματική καθημερινή λειτουργία, παρέμενε μια εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Αδιαφορούν που μεγάλο σχολείο της πόλης παρουσιάζει προβλήματα στεγανοποίησης στην οροφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς να αναγκάζονται να ζουν με το πρόβλημα.
Αδιαφορούν που διευθυντές, εκπαιδευτικοί και γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν δαπάνες από την τσέπη τους.
Καλούμε τον κ. Μαμσάκο να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο ρόλος του δημάρχου δεν περιορίζεται στην παρουσία σε γιορτές και πανηγύρια.  

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου