Θηλιά σε Δραμινές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι κατασχέσεις λογαριασμών από τράπεζες.


Τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να μπλοκάρουν έχουν δει Δραμινές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω χρεών στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μένουν «επί ξύλου κρεμάμενοι» όσον αφορά στην κάλυψη υποχρεώσεων προς εργαζόμενους και προμηθευτές, αλλά και λειτουργικών εξόδων.
«Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ήδη καταρρακωμένη τοπική οικονομία» αναφέρει σε συνέντευξη του στην πρωινή ζώνη του ALPHA NEWS 95,5 ο δικηγόρος και στέλεχος της ΝΔ Μωυσίδης Παναγιώτης.

Ο κ. Παναγιώτης Μωυσίδης στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5 με τον δημοσιογράφο Αρη Γκέρτα

Ανέφερε δε ότι πλέον οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες δεν έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν αίτηση αναστολής εκτελέσεως κατασχετηρίων στα χέρια τρίτου μετά από την πρόσφατη τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής δικονομίας.
Ο κ. Μωυσίδης ζήτησε από τη διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Δράμας αλλά και τους Δραμινούς βουλευτές να λάβουν θέση επί του θέματος αυτού και να απαιτήσουν την αλλαγή της σχετικής διάταξης.
«Πρέπει να γίνει αυτό άμεσα. Υπάρχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν μπορούν να δουλέψουν και αργά ή γρήγορα θα κλείσουν αν οι τράπεζες δεν ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους» είπε ο κ. Μωυσίδης.
Μάλιστα κατήγγειλε τους δικαστές τους μονομελούς πρωτοδικείου της Λαμίας, που απέρριψαν ως μη νόμιμη, αίτηση αναστολής επειδή αναφέρουν στο σκεπτικό της απόφασης τους ότι η απόρριψη οφείλεται εκτός των άλλων σε σεμινάριο που παρακολούθησαν. «Δεν νοείται έλληνες δικαστές να αποφασίζουν με βάση σεμινάριο που παρακολούθησαν» είπε ο κ. Μωυσίδης.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου