Καταγγελίες για εκφοβισμό των εργαζομένων στο Δήμο Δοξάτου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Δαλακάκη


Τρομοκρατία και εκφοβισμό των εργαζομένων στο Δήμο Δοξάτου από τον  Δήμαρχο Δημήτρη Δαλακάκη καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους στον τύπο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου, Ελένη Κωνσταντινίδου και Μιχάλη Παπάζογλου.  
Σε ψήφισμα που εξέδωσε μάλιστα η αντιπολίτευση, εκφράζεται η συμπαράσταση  στους εργαζόμενους, και καταγγέλονται οι πρακτικές τρομοκράτησης, εργασιακού εκφοβισμού, στοχοποίησης μέσω υπηρεσιακών μεταβολών και ακραίας προσβλητικής συμπεριφοράς  του Δημάρχου Δοξάτου, οι οποίες έχουν επιπτώσεις ακόμα και στην υγεία των εργαζομένων,                  

Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας
Στις 13 Φεβρουαρίου  2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα  18:00 μ.μ., συγκλήθηκε (3η) το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου, μετά από γραπτή αίτηση των αντιπολιτεύσεων, με 5 θέματα εκ των οποίων το 3ο ήταν το παρακάτω.
3ο θέμα: «Εργασιακό κλίμα μεταξύ διοίκησης και υπαλλήλων του Δήμου Δοξάτου».  
Από πού να αρχίσει και που να σταματήσει κανείς. Το θέμα το έθεσε προς συζήτηση ο σύλλογος υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Δράμας το οποίο και κατέθεσε δια της προέδρου του, κας. Μαχαιρίδου Σ.,  ότι η συμπεριφορά του δημάρχου είναι αυταρχική, καθώς προσβάλλει, εκφοβίζει, τρομοκρατεί και ¨στοχοποιεί¨ υπαλλήλους.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παρεμβάσεις-ομιλίες του Προέδρου του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κου Πανίδη Α., καθώς και του αν. γενικού γραμματέα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κου Τσούνη Ι., ότι τα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα έναντι των εργαζομένων, αλλά και στο Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου είναι πρωτόγνωρα. Στην συνέχεια μίλησαν τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου μας, και μάλιστα στελέχη του, τα οποία ανέφεραν διάφορα γεγονότα παραθέτοντας στοιχεία και ημερομηνίες που αποδεικνύουν την συμπεριφορά του Δημάρχου.
Συνέπεια όλων αυτών να καταθέσουν το παρακάτω ψήφισμα.
Το οποίο ψηφίστηκε από όλους του Δ.Σ. εκτός της παρέας του Δημάρχου.
Από τη συζήτηση που έλαβε χώρα με τους υπαλλήλους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους σχετικά με το εργασιακό κλίμα που επικρατεί στον Δήμο Δοξάτου θέλουμε :
να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους, να καταγγείλουμε τις πρακτικές τρομοκράτησης, εργασιακού εκφοβισμού, στοχοποίησης μέσω υπηρεσιακών μεταβολών και ακραίας προσβλητικής συμπεριφοράς  του Δημάρχου Δοξάτου, οι οποίες έχουν επιπτώσεις ακόμα και στην υγεία των εργαζομένων,
και να εκφράσουμε την ανησυχία μας καθώς απόρροια αυτών των πρακτικών ως εργαλεία διοίκησης, βάζουν σε κίνδυνο και την εύρυθμη, ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου μας προκειμένου να επιτελέσει το έργο του.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου