Η χρήση πυροσβεστήρων στο πλαίσιο άσκησης της ΠΡΟΤΕΚΤΑ στη Δράμα.

Η κα Ελπινίκη Τσακμάκη πρόεδρος ΠΡΟΤΕΚΤΑ σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5Προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών Δραμινών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου στον αύλιο χώρο του γηπέδου «Κραχτίδη» η εκπαιδευτική άσκηση, με αντικείμενο την κατάσβεση αστικών πυρκαγιών με τη χρήση πυροσβεστήρων.
Η άσκηση – εκδήλωση που ήταν ανοικτή σε όλους τους Δραμινούς διοργανώθηκε από την ΠΡΟΤΕΚΤΑ με τη συνεργασία και υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας.
Στην άσκηση, τα μέλη του Σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ, μέλη άλλων συλλόγων αλλά και δραμινοί πολίτες ενημερώθηκαν από αξιωματικό και πυροσβέστες της Π. Υ. Δράμας για τον έλεγχο των πυροσβεστήρων, τα είδη, αλλά και την ορθή του χρήση κατά περίπτωση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μιας αστικής πυρκαγιάς.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των πυροσβεστήρων και να καταλάβουν ακριβώς τη λειτουργία και τη χρήση του.Σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ελπινίκη Τσακμάκη ευχαρίστησε τον Διοικητή της Π. Υ. Δράμας κ. Δαδούδη Κωνσταντίνο για την άμεση ανταπόκρισή του, τον αξιωματικό της Π.Υ. Δράμας κ. Κελεσίδη Γεώργιο που έκανε την ενημέρωση στο κοινό καθώς επίσης και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Δράμας που παραβρέθηκαν και βοήθησαν στην άσκηση. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους χορηγούς της άσκησης.

«Σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει το εθελοντικό κίνημα οφείλει να αποτελεί την υγιή αντίδραση και απάντηση της οργανωμένης κοινωνίας σε φαινόμενα αδράνειας και αποχής. Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπό. Συνιστά μια επιμορφωτική λειτουργία η οποία συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου»
«Μαζί μπορούμε καλύτερα» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Τσακμάκη.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου