Σκουπίδια και βρωμιές στην κοίτη του χειμάρρου Καλλιφύτου – Απαντήσεις του Αντιδημάρχου Σταμάτη Ρεμόντη


Η αρνητική εικόνα της κοίτης του χειμάρρου Καλλιφύτου κατά μήκος της ανάπλασης στην Δράμα τέθηκε από ακροάτρια του ALPHA NEWS 95,5 στο αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δράμας Σταμάτη Ρεμόντη, στο πλαίσιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής.
Η ακροάτρια αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και προκαλείται από σκουπίδια που πετούν στο εσωτερικό του χειμάρρου ασυνείδητοι πολίτες, λάστιχα τα οποία καίνε και μολύνουν την ατμόσφαιρα αλλά και αδέσποτα σκυλιά που ζούνε στην περιοχή και συμπεριφέροντε ως αγέλη.
«Είναι κρίμα σε μια τόσο όμορφη περιοχή να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να περπατήσουμε και να χαρούμε το πράσινο και τους όμορφους χώρους» επεσήμανε η ακροάτρια στον κ. Ρεμόντη.

Ο αντιδήμαρχος Δράμας Σταμάτης Ρεμόντης σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5  με τους δημοσιογράφους Ρένα Γιουλβάνη και Αρη Γκέρτα

Ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε όντως ότι η εικόνα στην περιοχή δεν είναι η καλύτερη αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του δήμου για καθαρισμό της περιοχής, η κοίτη του χειμάρρου παρουσιάζει αρνητική εικόνα εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς των ανθρώπων που ζούνε στην περιοχή και πετούν τα σκουπίδια τους μέσα στον χείμαρρο.
«Την μια μέρα καθαρίζουμε τον χείμαρρο και την άλλη γεμίζει από σκουπίδια. Βρήκαμε μέχρι έπιπλα πεταμένα στην κοίτη» ανέφερε ο κ. Ρεμόντης και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να καταγγείλουν είτε στην αστυνομία είτε στον δήμο όποιον ή οποίους εντοπίσουν να ρίχνουν απορρίμματα στον χείμαρρο ή να καίνε λάστιχα ρυπαίνοντας την ατμόσφαιρα.
Όσο δε για τα αδέσποτα ο κ. Ρεμόντης ανέφερε ότι συνεργεία του δήμου επενέβησαν πολλές φορές προκειμένου να βάλουν μια τάξη αλλά διαπιστώνουν ότι ο αριθμός των σκυλιών αυξάνεται συνεχώς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την μία μεριά της κοίτης του χειμάρρου έχουν τα σπίτια τους(;) και τις αυλές τους οι Ρομά που ζούνε στην περιοχή ενώ από την άλλη πλευρά της κοίτης είναι διαμορφωμένος ο χώρος του πρασίνου.  


Απαραίτητη η συνεργασία των πολιτών
Ο κ. Ρεμόντης στην συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε πως την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια από τα συνεργεία του δήμου στην κατεύθυνση καθαρισμού της πόλης και εξωραϊσμού των πάρκων, των πλατειών και των χώρων πρασίνου.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Δραμινών» ανέφερε ο κ. αντιδήμαρχος και ζήτησε την βοήθεια και την συνεργασία των πολιτών. «Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να λειτουργούμε από κοινού. Δεν γίνεται από τη μια να καθαρίζει ο Δήμος και από την άλλη να βρωμίζουν οι δημότες. Πρέπει και αυτοί να κρατούν την πόλη καθαρή».

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία και τον δημοτικό κήπο
Ο κ. Ρεμόντης ανακοίνωσε ότι ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εξωραισμού της κεντρικής πλατείας της πόλης αλλά και του δημοτικού κήπου. Για την πλατεία τόνισε ότι θα διορθωθούν οι ατέλειες που υπάρχουν στα σημεία που είναι στρωμένα με τσιμέντο, θα βαφούν κάποιοι χώροι, θα καθαριστούν τα μάρμαρα και θα φρεσκαριστούν όλοι οι χώροι πρασίνου.
Το ίδιο γίνεται και στον δήμοτικό κήπο και κυρίως στα σημεία εκείνα που χάλασαν κατά την Ονειρούπολη. «Αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Φέτος κάποιοι στην προσπάθεια τους να τοποθετήσουν τις κατασκευές τους στην Ονειρούπολη χάλασαν κάποια σημεία μέσα στο δημοτικό κήπο. Ήταν η τελευταία φορά. Του χρόνου δεν θα συμβεί αυτό» είπε κατηγορηματικά ο αντιδήμαρχος.


Όχι πανσεδάκια φέτος
Όσο δε για τα πανσεδάκια και τα άλλα καλλωπιστικά φυτά που κατά το παρελθόν φυτεύονταν σε σημεία της Δράμας ο κ. Ρεμόντης ήταν κατηγορηματικός.
«Όχι. Φέτος δεν θα βάλουμε πανσεδάκια. Είναι κρίμα να δαπανώνται τόσα χρήματα για 10 μέρες που κρατούν τα πανσεδάκια. Είναι λεφτά που πετιούνται. Εμείς φροντίζουμε τους χώρους και τους δίνουμε στον κόσμο εξίσου ωραίους και περιποιημένους».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου