Πτώση μεγάλων βράχων στο δρόμο προς Περιστεριά Δράμας – Κίνδυνος για τους οδηγούς


Τον κίνδυνο να καταπλακωθούν από μεγάλους βραχώδεις όγκους έχουν όσοι οδηγοί επισκέπτονται τον οικισμό Περιστεριά, στο ορεινό τμήμα του Δήμου Δοξάτου.
Το χωριό σήμερα κατοικείται από κάποιες οικογένειες κτηνοτρόφων αλλά το καλοκαίρι αποτελεί θέρετρο για αρκετούς Περιστεριώτες που ζουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Είναι προορισμός για πολλούς κυνηγούς και φυσικά δεν είναι λίγοι όσοι – λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων(αγρότες, υλοτόμοι) - επισκέπτονται συχνά το χωριό.
Σε ένα σημείο του δρόμου λίγο πριν από την Περιστεριά, μήκους περίπου 150 μέτρων, αποκολλούνται συνεχώς μεγάλοι βράχοι και πέφτουν στον δρόμο με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η διάβαση του δρόμου.


«Η κατάσταση των βράχων είναι εκτεθειμένη στα υδρολογικά φαινόμενα.
Η διόγκωση των κορμών, η αύξηση των ριζωμάτων στις ασυνέχειες των βραχωδών όγκων έχουν σαν συνέπεια την αποκόλληση βράχων διαφόρων όγκων.
Η φύση προειδοποιεί αλλά εμείς σφυρίζουμε» ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 και την πρωινή εκπομπή, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Περιστεριάς κ. Τάσος Τοπαλίδης, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου.

Στην εκπομπή παρενέβη ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης ο οποίος είναι γνώστης της υπόθεσης δεδομένου ότι ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του συλλόγου Περιστεριάς.
Τόνισε ότι οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας με τα μηχανήματα που διαθέτουν μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων αλλά ο δρόμος είναι στην ευθύνη του Δήμου Δοξάτου και αυτός με τις υπηρεσίες του πρέπει να μεριμνήσει  για την διευθέτηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω των κατολισθήσεων.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Περιστεριάς κ. Τάσος Τοπαλίδης σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5

Ο κ. Τοπαλίδης ανέφερε πως για να λυθεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων και να αποτραπεί το ενδεχόμενο πτώσης βράχων σε διερχόμενους οδηγούς πρέπει να γίνει μια παράκαμψη του δρόμου περίπου 600 μέτρων προκειμένου να παρακαμφθεί το τμήμα εκείνο όπου ο δρόμος περνά κάτω ακριβώς από τεράστιους όγκους βράχων.Για την ιστορία, ο δρόμος αυτός αποτελεί μια υπόθεση αρκετών χρόνων και η κατασκευή του έγινε προεκλογική δέσμευση πολλών πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Δράμας και του Δοξάτου.
Μάλιστα κάποια χρονική περίοδο έφτασε στο σημείο να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά δυστυχώς στη συνέχεια … απεντάχθηκε(;).

«Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Ο χρόνος δεν περιμένει. Η επανάληψη της πτώσης βράχων είναι βέβαιη και  ευχόμαστε να μην είναι μοιραία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τοπαλίδης.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου