Στο στόχαστρο του θανάτου τα αδέσποτα της Σίψας


Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» μετά το τραγικό συμβάν της προηγούμενης Παρασκευής στην πρώην χωματερή της Σίψας.
Εντοπίστηκαν πέντε ακόμη νεκρά ζώα από δηλητήρια που κάποιοι έριξαν στην περιοχή. Πέντε στειρωμένα από τον σύλλογο ζώα.
Σε ανάρτηση του στο fb ο σύλλογος αναφέρει ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα σε ένα πλάνο εξαφάνισης κάθε ζωής που είχε την ατυχία να γεννηθεί ή να πεταχτεί από ανθρώπινα χέρια σ΄ αυτόν τον καταραμένο τόπο.
«Από τον Αύγουστο του 2015 οι εθελοντές του συλλόγου δώσανε τη ζωή τους για να κρατήσουν αυτά τα ζώα στη ζωή. Καθημερινός αγώνας να έχουν τροφή και νερό, καθημερινή προσπάθεια να είναι υγιή. Τόσος αγώνας σε πιο πολιτισμό;
Σε αυτόν που τα αδέσποτα είναι πενιχρά αντικείμενα;
Σε αυτόν που τα αδέσποτα είναι μιάσματα άξια προς εξαφάνιση;
Σε αυτόν που τα αδέσποτα είναι ανάξια ζωής και άξια του πιο φρικτού θανάτου;
Κρίμα στις χαμένες ζωές… κρίμα στη προσφορά… αυτός ο πολιτισμός αξίζει να σαπίσει γύρω από τον πιο εγωιστικό ον που υπήρξε ποτέ: Τον άνθρωπο»
Σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του συλλόγου Δέσποινα Μέγα ανέφερε ότι από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα πάνω από 80 σκυλιά που ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της πρώην χωματερής στη Σίψα, αγνοούνται.


Όπως είπε, κατά πάσα πιθανότητα έχουν δηλητηριαστεί και απλά τα πτώματα τους δεν έχουν βρεθεί γιατί είναι διασκορπισμένα σε μια μεγάλη σε έκταση περιοχή.
Τα πέντε σκυλιά που εντοπίστηκαν νεκρά την Παρασκευή ήταν ζώα της βάσης, ήμερα, έτοιμα για υιοθεσία. Αυτός ή αυτοί που τα δηλητηρίασαν, έριξαν στα σκυλιά δηλητηριασμένα έντερα.
Από τα νεκρά ζώα πάρθηκε δείγμα οργάνων για ανεύρεση του συγκεκριμένου δηλητηρίου που προκάλεσε τον θάνατό τους.
Η υπόθεση έχει οδηγηθεί ήδη στην εισαγγελία Δράμας.
Σε μια ύστατη προσπάθεια της η κυρία Μέγα και ο σύλλογος για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα σκυλιά που απέμειναν, απηύθυνε έκκληση προς κάθε πολίτη και αναζητούν επειγόντως ένα περιφραγμένο αγροτεμάχιο για να κατεβάσουν τα λίγα ζώα που υπάρχουν πλέον εκεί για να προωθηθούν σε υιοθεσίες.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου