Ο Δραμινός φοιτητής Χημείας Σάββας Δημίου διαπρέπει στη Θεσσαλονίκη


Ένα νέο παιδί με ρίζες από τη Δράμα, ο Σάββας Δημίου, διαπρέπει στη Θεσσαλονίκη κάνοντας υπερήφανους όλους εμάς τους συμπατριώτες του.
Ο δραμινός Σάββας Δημίου είναι προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ, συνιδρυτής της ομάδας ReAcTiON. 
Συγκαταλέγεται μεταξύ των προπτυχιακών φοιτητών που διακρίθηκαν με διεθνή διάκριση  από το ChemistryViews  στο πλαίσιο διακρίσεων  των φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το έτος 2016. 
Tο video της ομάδας ReAcTion (Τμήμα Χημείας) έλαβε τη 2η θέση στην ψηφοφορία του κοινού και την 3η θέση στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμό φωτογραφίας/video με τίτλο "Favorite Science Moments"

Η ReAcTiON είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ. Ξεκίνησε ως ιδέα το Δεκέμβριο του 2015 από 4 άτομα, την Δέσποινα Ανδριώτου, την Βαία Μητούλα, τον Σάββα Δημίου και τον Δημήτρη Ζιώγκα.
Έχει ως στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Σάββας Δημίου αναφέρθηκε στην ημερίδα που διοργανώνει η ομάδα ReAcTiON στη Θεσσαλονίκη με θέμα "Η Διεπιστημονική Προσέγγιση στην Εξιχνίαση μιας Υπόθεσης".
Στην ημερίδα υπάρχει ένα σενάριο για μια εικονική υπόθεση. Έξι επιστήμονες θα αποδείξουν στους φοιτητές που παρακολουθούν την ημερίδα ότι η αυτοκτονία ενός νέου δεν είναι τελικά αυτοκτονία αλλά… έγκλημα.

Το σενάριο:
«Ξημερώματα Κυριακής 23/04 βρέθηκε το πτώμα ενός νεαρού άνδρα στο πάρκο. Δίπλα του βρέθηκε μία χρησιμοποιημένη σύριγγα. Ο άτυχος νεαρός έφερε ένα τραύμα στην κεφαλή του, σημεία βελονονυγμού και εκδορές στα χέρια του. Στην τσέπη του βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε αυτοκτονία με λήψη υπερβολικής ποσότητας ηρωίνης. Μήπως όμως δε συνέβη πραγματικά αυτό;»
Στο παραπάνω ερώτημα, που αποτελεί μέρος σεναρίου, απαντά μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, στο πλαίσιο της Ημερίδας, με τίτλο «Η Διεπιστημονική Προσέγγιση Στην Εξιχνίαση Μιας Υπόθεσης».

Στόχος της Ημερίδας είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός των φοιτητών του ΑΠΘ μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση στην εξιχνίαση μίας υπόθεσης.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου