Κίνηση Δραμινών Πολιτών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου


Ενεργοί πολίτες της Δράμας έχουν δημιουργήσει κίνηση με στόχο να πιέσουν τους αρμόδιους φορείς του νομού προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος στα καταστήματα της Δράμας.

Κι όμως, είναι πραγματικότητα.
Στην Ελλάδα του 2017, χρειάζεται οι ίδιοι οι πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εφαρμοστούν νόμοι που το Ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε.

Οι δύο ομάδες των ενεργών πολιτών που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση αυτή απαρτίζονται από δεκάδες μέλη και έχουν ήδη επισκεφτεί τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, στελέχη της δημοτικής αστυνομίας, της ΕΛΑΣ, άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και εκπροσώπους των επιχειρηματικών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψυχαγωγίας και της εστίασης.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο εκπρόσωπος της κίνησης των ενεργών πολιτών Χρήστος Εφραιμίδης ανέφερε πως η κίνηση αυτή έχει ως αίτημα της την εφαρμογή της νομοθεσίας, την εφαρμογή του αυτονόητου δηλαδή. Το δικαίωμα του κάθε πολίτη να μην εισπνέει τον καπνό κάποιου άλλου όταν βρίσκεται σε ένα δημόσιο χώρο.

Ο εκπρόσωπος της κίνησης των ενεργών πολιτών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου Χρήστος Εφραιμίδης σε
συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5
 Ο κ. Εφραιμίδης  ανέφερε ότι οι ομάδες των πολιτών υπέρ της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου δεν έχουν «να χωρίσουν τίποτε» με τους καταστηματάρχες ούτε θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με κανένα. «Όχι μόνο δεν θέλουμε να κάνουμε κακό σε κανένα αλλά ίσα ίσα θέλουμε να καταλάβουν οι καταστηματάρχες πως αν εφαρμοστεί ο νόμος όχι μόνο δεν θα έχουν οικονομικό πρόβλημα αλλά θα δουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αυξάνονται τα έσοδα τους».
«Όπως και να έχει όμως, ο νόμος είναι νόμος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην τον εφαρμόζει» ανέφερε κατηγορηματικά και δήλωσε ότι η κίνηση των πολιτών θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς αντιδράσεις και έκτροπα.
«Αν όμως η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, δεν αποκλείουμε- αν και δεν το θέλουμε – να ζητήσουμε την παρέμβαση της εισαγγελίας». 
Η μη εφαρμογή του νόμου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου