Καμπανάκι κινδύνου για το δρόμο Δράμας – Νευροκοπίου - Εξοχής


Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την καλυτέρευση του δρόμου που συνδέει τη Δράμα με το Νευροκόπι και το Τελωνείο της Εξοχής ζητά η δημοτική παράταξη Κίνηση Νέων του Δήμου Νευροκοπίου.
Στην επιστολή που έστειλαν και κοινοποίησαν στα ΜΜΕ αναφέρονται με ρεαλιστικό τρόπο στην μεγάλη επικινδυνότητα του πεπαλαιωμένου οδοστρώματος, τους κινδύνους από τις κατολισθήσεις, την έλλειψη οργανωμένων παρκινγκ και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε επικίνδυνα σημεία.
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ALPHA NEWS 95,5 ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αμαραντίδης Ανδρέας έκρινε επιτακτική την λήψη μέτρων στην κατεύθυνση καλυτέρευσης του οδοστρώματος τονίζοντας ότι ο δρόμος αυτός που κατασκευάστηκε το 1986, δεν έχει υποστεί μέχρι σήμερα καμιά παρέμβαση για την καλυτέρευση του.
                              
Η επιστολή προς τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο της παράταξης Κίνηση Νέων με θέμα: Επείγουσες επεμβάσεις στην Εθνική Οδό 57.

Όπως γνωρίζετε η Ε.Ο. 57 (Δράμα-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα) αποτελεί το βορειότερο τμήμα διασύνδεσης του Νομού Δράμας και κατ’ επέκταση όλης της Περιφέρειας με την Βουλγαρία. Θεωρώντας δεδομένο πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για νέα όδευση στο τμήμα αυτό και το γεγονός πως η χάραξη της έγινε πολύ πριν την διάνοιξη του τελωνείου Εξοχής μας αναγκάζει να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:
1. Η επικινδυνότητα κίνησης σε πολλά σημεία της διαδρομής είναι αυξημένη (από τη διασταύρωση Οχυρού έως τη διασταύρωση Προσοτσάνης υπάρχουν 90 στροφές περίπου) και σε συνδυασμό με τον αυξημένο πλέον κυκλοφοριακό φόρτο της Ε.Ο. έχει ως αποτέλεσμα πολλά τροχαία ατυχήματα (ακόμη και θανατηφόρα). Επιπλέον η χρήση αλατιού τους χειμερινούς μήνες και η παλαιότητα του οδοστρώματος (η τελευταία παρέμβαση έγινε πριν από 17 χρόνια) δημιούργησαν έντονα φαινόμενα διάβρωσης του.
2. Ο κίνδυνος κατολισθήσεων (βράχων και χωμάτων) σε αρκετά σημεία λόγω τον συχνών βροχοπτώσεων είναι αισθητός καθώς δεν υπάρχουν προστατευτικά πλέγματα.
3. Δεν υπάρχουν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης (με νερό, τουαλέτες, κάδους απορριμμάτων) με αποτέλεσμα να σταθμεύουν φορτηγά και Ι.Χ. πάνω στο δρόμο ανεξέλεγκτα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος αλλά και την ρύπανση της Ε.Ο.
4. Δεν υπάρχουν σε αρκετά σημεία της διαδρομής προστατευτικά κιγκλιδώματα. Ιδιαιτέρα μετά και την μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΗ δίπλα στο δρόμο, αλλά και σε επικίνδυνα σημεία π.χ. γκρεμούς.
5. Στο κομμάτι της διαδρομής που περνάει μέσα από το Νευροκόπι (οδός Λαμπριανίδη) δεν υπάρχουν διασταυρώσεις, φανάρια, κιγκλιδώματα κλπ.
Καθώς καθημερινά διέρχονται από τον δρόμο αυτό εκατοντάδες οχήματα συμπολιτών μας και όχι μόνο για λογούς ασφάλειας όλων αυτών, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή των υποδομών που απαιτούνται για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου