Καζάνι που βράζει η Δράμα μετά την απαγόρευση μετάβασης των Δραμινών στην Καλαμαριά – Καυστική ανακοίνωση από τη Λέσχη Φίλων Δόξας ΘεσσαλονίκηςΗ τοπική αθλητική κοινότητα και η κοινωνία της Δράμας γενικότερα μοιάζει με «καζάνι που βράζει» μετά την   «αιφνίδια, πραξικοπηματική   και    προφανώς αντισυνταγματική   παρέμβαση   της     Πολιτείας μέσω της απόφασης του αρμόδιου υφυπουργού αθλητισμού, που διατάσσει την   πλήρη   απαγόρευση    μετακίνησης    όχι    μόνο των οργανωμένων αλλά και των μεμονωμένων φιλάθλων της Δόξας, προς την Καλαμαριά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γ.Σ. Δόξα Δράμας.
Δεκάδες - απογοητευμένοι από την εξέλιξη - φίλαθλοι της Δόξας Δράμας παρά την απαγόρευση μετακίνησης τους ερευνούν τρόπους για να πάνε στην Καλαμαριά και αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα τους απαγορευτεί η μετάβαση τους, αν αυτή δεν γίνει οργανωμένα.
Η σχετική νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να μην επιτρέψει την μετάβαση όσων δεν έχουν εισιτήριο για τον αγώνα περιμετρικά του γηπέδου και σε απόσταση που αυτή θα κρίνει.
Έτσι, το πιθανότερο είναι, ακόμη κι αν φίλοι της Δόξας φτάσουν στην Θεσσαλονίκη με τα ΙΧ αυτοκίνητα τους, να μην τους επιτραπεί να πάνε κοντά στο γήπεδο της Καλαμαριάς και να τους ζητηθεί να αποχωρήσουν από την περιοχή του γηπέδου που θα κριθεί υπό έλεγχο και επιτήρηση.
Ήδη πάντως η Δόξα έχει ακυρώσει τις προγραμματισμένες με λεωφορεία μετακινήσεις προς Καλαμαριά και αφού τονίζει με ανακοίνωση της στον τύπο πως θα σεβαστεί την απόφαση, παροτρύνει του φιλάθλους να  μην εκδράμουν στην Καλαμαριά και να μείνουν στη Δράμα.
Αφήνει όμως ανοικτό παράθυρο σε ενδεχόμενη προβοκάτσια εις βάρος της λέγοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ότι «για οποιαδήποτε σε βάρος μας προβοκάτσια, καθιστούμε υπεύθυνες τις αρχές και τους γηπεδούχους.
Επίσης  δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για μεμονωμένους Δραμινούς και φίλους της Δόξας από την Θεσσαλονίκη και από άλλες περιοχές της Ελλάδος  που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα».

Λέσχη Φίλων Δόξας Θεσσαλονίκης: Ανεπάρκεια, ρηχότητα σκέψης και φόβος ανάληψης ευθυνών από την αστυνομία και τον υφυπουργό αθλητισμού
Εντωμεταξύ η Λέσχη Φίλων Δόξας Θεσσαλονίκης εξέδωσε νέα ανακοίνωση η οποία εκτός των άλλων στυλιτεύει την απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης των Δραμνινών φιλάθλων:

 

Νέα ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων Δόξας Θεσσαλονίκης 

Η απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων μας στην Καλαμαριά, οργανωμένης και μεμονωμένης αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια, τη ρηχότητα σκέψης και το φόβο ανάληψης ευθυνών από την αστυνομία και τον υφυπουργό αθλητισμού.
Από την άλλη πιστοποιεί τη δυναμική και τον μεγάλο όγκο των φιλάθλων μας. Μέχρι τώρα απαγορεύονταν οι οργανωμένες εκδρομές φιλάθλων ομάδων της super league.
Τώρα το πλαίσιο διευρύνεται και στους μεμονωμένους φιλάθλους.  Ο χουλιγκανισμός, η απειλή της δημόσιας τάξης κατοικοεδρεύει στους προστατευόμενους στρατούς των μεγάλων ομάδων…
Αντί λοιπόν η αστυνομία και η πολιτεία να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα, εντελώς πρόχειρα και εύκολα δείχνουν την αυστηρότητα τους στους φιλάθλους της ομάδας μας…
Ποτέ δεν προκαλέσαμε υποψία επεισοδίων, ποτέ δεν θέσαμε σε κίνδυνο την ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Και όμως, αντιμετωπιζόμαστε σαν εν δυνάμει ταραξίες και εγκληματίες.
 Η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια καθενός από εμάς..
Αλλά οι εύκολες αποφάσεις είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είτε δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, είτε δεν έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να αντιληφθούν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Αναφέρεται στην εισηγητική πρόταση της αστυνομίας, άραγε για ποιο λόγο μετέβαλε ξαφνικά την στάση της- πως η απαγόρευση μετακίνησης είναι επιτακτική για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης.
Αυτή η απόφαση πάσχει από αοριστία αφού δεν εξειδικεύονται, αφενός λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε επεισόδια, αφετέρου δεν γίνεται επίκληση προηγούμενων ακραίων συμπεριφορών των φιλάθλων μας, οι οποίοι σε όλα τα παιχνίδια, σε όλες τις έδρες ήταν υπόδειγμα ήθους.
Ατομικά προστατευόμενα από το Σύνταγμα δικαιώματα μας προσβάλλονται στο όνομα δήθεν της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Πόση υποκρισία ακόμα!!
Αν υπάρχει κάποια απειλή για την διατάραξη της ασφάλειας, αυτή προέρχεται από συγκεκριμένο άνθρωπο της αντίπαλης ομάδας που αρέσκεται να μετέρχεται αντιαθλητικούς τρόπους επιβολής των δικών του όρων διεξαγωγής ενός αγώνα.
Προκαλεί κατάπληξη και απορία η αδράνεια του υπερευαίσθητου υπουργού και της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να ενεργήσουν τα νόμιμα σε σχέση με την κατάπτυστη δημοσιευμένη ανακοίνωση συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα Καλαμαριάς με περιεχόμενο που προκαλεί τη βία  (απειλές για κομμένα λαρύγγια των δραμινών φιλάθλων). Μια ανακοίνωση που θα έπρεπε ήδη να είχε φτάσει στα χέρια του αρμόδιου αθλητικού εισαγγελέα. Περιμένουμε αλλά όχι για πολύ ακόμα….
Από τη μια ατιμωρησία για αυτεπάγγελτα διωκόμενα και τελεσθέντα αδικήματα και από την άλλη τιμωρία για ενδεχόμενη και αόριστη ανησυχία τέλεσης αξιόποινων πράξεων..
Καμιά απόφαση όμως δεν είναι ικανή να απαγορεύσει τη μετακίνηση των Δραμινών που ζούμε στη Θεσσαλονίκη.
Εκτός και αν υπάρξει και νεότερη απόφαση του υπουργού που αποκλείσει τη μετακίνηση στην πόλη μας, στη γειτονιά που ζούμε…
Εμείς θα είμαστε στο γήπεδο όσο και αν κάποιοι παλεύουν με κάθε τρόπο για το αντίθετο. Όσο μας προκαλούν, όσο μας προσβάλλουν, τόσο μας πεισμώνουν…
Με τα πόδια και με τα αστικά λεωφορεία θα έρθουμε στο γήπεδο…
Προλαβαίνετε να μας απαγορεύσετε και την εντός της Θεσσαλονίκης μετακίνηση!!!
Υ.Γ. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε!!!  Ο αντίπαλος μας φοβάται…


Με πληροφορίες από το: sportdrama.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου