Το φαινόμενο των ετοιμόρροπων σπιτιών της Δράμας


Το φαινόμενο των μισογκρεμισμένων και ετοιμόρροπων σπιτιών στην πόλη αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα της Δράμας, έχει θιχτεί πολλές φορές.
Κατ επανάληψη έχει επισημανθεί ο κίνδυνος για τους ανθρώπους που κατοικούν κοντά σε αυτά, τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς και κυρίως για τα παιδιά, που αμέριμνα παίζουν μέσα στα χαλάσματα τους.
Πρόσφατα, το φαινόμενο αυτό απασχόλησε και πάλι την τοπική επικαιρότητα εξαιτίας της ξαφνικής κατάρρευσης της σκεπής ακατοίκητου σπιτιού επί της οδού Ιουστινιανού.
Δυστυχώς το πρόβλημα, όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά συνεχίζει να υφίσταται και να συσσωρεύει περισσότερους κινδύνους για τους πολίτες.
«Αν και η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει από την ημέρα που ανέλαβε σε 14 διανοίξεις δρόμων και σημείων της πόλης, με την απομάκρυνση κτιρίων που ήταν ετοιμόρροπα, υπάρχουν ακόμη δεκάδες περιπτώσεις που είναι επικίνδυνες και χρίζουν παρεμβάσεων» ανέφερε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Δράμας σε θέματα τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Δράμας σε θέματα τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του
στον ALPHA NEWS 95,5

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι σχετικά απλή αλλά χρειάζεται να γίνει οργανωμένα και πάντοτε σε συνεργασία με τον δήμο Δράμας και την Διεύθυνση Πολεοδομίας, η οποία ουσιαστικά ελέγχει και εγκρίνει την κατεδάφιση ενός κτηρίου που αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Βέβαια όταν τα ετοιμόρροπα κτίρια βρίσκονται εντός του  ιστορικού κέντρου της πόλης τότε απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων που εδρεύει στην Ξάνθη.
Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα γίνονται αρκετά περίπλοκα αφού στις περισσότερες περιπτώσεις σημειώνεται σημαντική καθυστέρηση μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.


Στην συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η πρώτη και βασική κίνηση που πρέπει να γίνει είτε από φορέα είτε από ιδιώτη που έχει εντοπίσει κτίριο που πρέπει να κατεδαφιστεί, είναι η αναφορά του στον δήμο Δράμας και στην συνέχεια στην Πολεοδομία, προκειμένου να ξεκινήσει ο έλεγχος και η γνωμάτευση από την υπηρεσία.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά τόσο στην αισθητική και την εικόνα της πόλης και του Δήμου γενικότερα όσο κυρίως στην ζωή και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που ζουν και εργάζονται κοντά στα σπίτια αυτά.
  


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου