Τάσος Χατζηγιάννης: Κανένα πρόβλημα στη ΔΕΥΑΔ - Θετικός ο ισολογισμός του 2016


Απαντήσεις στα ερωτήματα για την ΔΕΥΑΔ που θέτει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» Στέργιος Ηλιόπουλος, έδωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξη του στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάσος Χατζηγιάννης.
Ο Κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι όλα αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Ηλιόπουλος για την ΔΕΥΑΔ και το ενδεχόμενο να περάσει στην ΕΥΑΔΑΠ στην περίπτωση που έχει τρεις αρνητικούς ισολογισμούς, δεν έχουν καμιά απολύτως ισχύ και βάση και πως η ΔΕΥΑΔ είναι και θα παραμείνει στη Δράμα για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών της Δράμας.
Σχετικά με τις κατηγορίες περί προσπάθειας απόκρυψης σοβαρών θεμάτων που αφορούν στην επιχείρηση, ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως η ΔΕΥΑΔ δεν έχει να κρύψει τίποτε απολύτως.
Ανέφερε δε πως θεσμικά υπάρχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ εκπρόσωπος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο οποίος ενημερώνεται και ενημερώνει την αντιπολίτευση για όλες τις κινήσεις της διοίκησης ενώ επεσήμανε πως και ο κ. Ηλιόπουλος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Χατζηγιάννη με στόχο την ενημέρωση του αλλά δεν παρέστη σε αυτή.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ ατύπως ανακοίνωσε ότι ο ισολογισμός της επιχείρησης για το 2016 θα είναι θετικός ενώ απαντώντας στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις ανείσπρακτες οφειλές είπε πως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της διοίκησης είναι η είσπραξη αυτών. Κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, δεδομένης της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει εδώ και αρκετά χρόνια την κοινωνία μας.
Πάντως ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις με στόχο την είσπραξη αυτών των ποσών και κυρίως δίνεται η δυνατότητα στους δημότες που χρωστούν, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με πολλούς τρόπους.
Μια μάστιγα για την ΔΕΥΑΔ είναι και οι διαρροές εκατοντάδων χιλιάδων κυβικών νερού αλλά και οι κλοπές που σημειώνονται.
Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να εντοπίσει τους κλέφτες του νερού ενώ σε αρκετές περιπτώσεις επέβαλλε και πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ.
Όσο δε για τις διαρροές, ο λόγος δεν είναι άλλος από το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της Δράμας, το οποίο όμως σταδιακά, τμηματικά, με πρόγραμμα και σχεδιασμό αντικαθίσταται.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή θα κάνουν τα πάντα όχι μόνο για να διαχειριστούν την επιχείρηση αλλά να αφήσουν ουσιαστικό έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης στον δήμο Δράμας.
Απαντώντας μάλιστα και στο ερώτημα του κ. Ηλιόπουλου περί του κόστους λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Δράμας είπε πως στη Δράμα πληρώνουμε τα λιγότερα χρήματα για τη λειτουργία του βιολογικού, σε σχέση με άλλους δήμους.

  
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου