Γνωρίστε το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας – Ημερίδα την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα«Νέοι Ορίζοντες Για Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας» είναι το θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα.
Στην ημερίδα θα έχουν την δυνατότητα όσοι την παρακολουθήσουν να ενημερωθούν για όλες τις δράσεις του δημόσιου ΙΕΚ Δράμας, τα προγράμματα σπουδών, τις δυνατότητες φοίτησης και κυρίως τις προοπτικές που δημιουργούνται για τους απόφοιτους.
Σε συνέντευξη της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS  95,5 η διευθύντρια του δημόσιου ΙΕΚ Δράμας κα Παναγιώτα Τσακιρίδου κάλεσε τους δραμινούς να παρακολουθήσουν την ημερίδα και μίλησε γενικότερα για το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας.

Η διευθύντρια του δημόσιου ΙΕΚ Δράμας κα Παναγιώτα Τσακιρίδου στον ALPHA NEWS 95,5

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας – Όλες οι πληροφορίες που θέλετε να γνωρίζετε

«Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δράμας ανήκει στην Μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Κατάρτιση  για νέους ηλικίας 18+, που δυσκολεύονται να εισαχθούν στο κόσμο της εργασίας, για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους αλλά και τους ήδη εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται τεκμηριωμένα γνωστικά εφόδια πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους.
Σκοπός των ΙΕΚ είναι η παροχή Επαγγελματικής Κατάρτισης σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στους αποφοίτους των ΙΕΚ χορηγείται βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Στόχος του Δημόσιου ΙΕΚ Δράμας είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου των σπουδαστών του και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην επαγγελματικής τους σταδιοδρομία και στις ανάγκες της ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.

                               

Για το έτος κατάρτισης 2016-2017, μέσω άριστα καταρτισμένων εκπαιδευτών και μελών του διοικητικού προσωπικού, παρέχεται κατάρτιση σε περίπου 260 καταρτιζόμενους με 65 εκπαιδευτές στις 13 ειδικότητες που λειτουργούν στο Δημόσιο ΙΕΚ της Δράμας.
Στο τέταρτο εξάμηνο οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν τις ειδικότητες : Βοηθός Φαρμακείου, Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας CHEF, Γ Εξάμηνο Βοηθός Νοσηλευτικής – Τραυματολογίας, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.
Το πρώτο Εξάμηνο παρακολουθούν οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων :Τεχνικός Η/Υ, Βοηθός Φαρμακείου, Αισθητικής Ποδολογίας Καλλωπισμού και Νυχιών και Ονυχοπλαστικής, Τεχνικός Δασικής Προστασίας και Στέλεχος Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού.


Το ΙΕΚ διαθέτει εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής, και έχει στη διάθεσή του όλα τα εργαστήρια (τροφίμων, μικροβιολογίας, φυσιοθεραπείας, αισθητικής, βρεφονηπιοκομίας κλπ) του 1ου και 2ου  Εργαστηριακού Κέντρου.
Δεν διαθέτει δικά του εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με αποτέλεσμα όλα τα εργαστηριακά μαθήματα να γίνονται σε άλλους Δημόσιους φορείς ή σε ιδιωτικά εργαστήρια και κουζίνες εστιατορίων.
Οι καταρτιζόμενοι πραγματοποιούν έξι μήνες πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 960 ωρών σε φυσικά πρόσωπα, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ. Η περίοδος πρακτικής άσκησης πρέπει να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα ημερολογιακό έτος.

Περισσότερα στοιχεία για το Δημόσιο Ι.Ε.Κ.Δράμας στην διεύθυνση  
http://iek-dramas.dra.sch.gr/


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου