«Πυρ και μανία» οι Δραμινοί ξενοδόχοι με τους δήμους Παρανεστίου, Προσοτσάνης και το Δασαρχείο.Τους δήμους Παρανεστίου και Προσοτσάνης κατήγγειλε ο σύλλογος ξενοδόχων Δράμας για παράνομη φιλοξενία εκατοντάδων επισκεπτών ετησίως, σε χώρους που δεν έχουν άδεια λειτουργίας ή δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαμονής.
Οι ξενοδόχοι καταγγέλλουν και το Δασαρχείο Δράμας  επειδή επιτρέπει τη διαμονή σε «οποιονδήποτε» στους δασικούς οικισμούς και δεν απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ.
Στη συνέντευξη που παραχώρησαν έκαναν σαφές ότι ξεκίνησαν ήδη τις σχετικές νομικές ενέργειες με στόχο να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους.

Η καταγγελία των ξενοδόχων της Δράμας
Σήμερα σας καλέσαμε, για να ενημερώσουμε εσάς και μέσα από εσάς τη κοινωνία της Δράμας, ότι έχουμε σκοπό να καταγγείλουμε τρεις μεγαλοξενοδόχους του νομού μας καθώς επίσης να καταγγείλουμε και κακές πρακτικές από δήμους και περιφέρεια,  οι οποίες γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια εις βάρος των συναδέλφων ξενοδόχων.

Α. Ο πρώτος λοιπόν μεγαλοξενοδόχος είναι ο δήμος Παρανεστίου, ο οποίος εκμεταλλεύεται τον οικισμό της ΔΕΗ που εξυπηρετούσε για την κατασκευή του φράγματος, για να φιλοξενεί χιλιάδες μέχρι σήμερα επισκέπτες, παρανόμως, καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας για το συγκεκριμένο λόγο

Β. Ο δεύτερος μεγαλοξενοδόχος είναι ο δήμος Προσοτσάνης, ο οποίος φιλοξενεί εκατοντάδες αθλητές σε διάφορους χώρους όπως γυμναστήρια πολιτιστικά κέντρα κ.α. με υποτυπώδης συνθήκες διαμονής παρανόμως. Και μάλιστα η τελευταία ενημέρωση που έχουμε μας λέει και για αντίτιμο περί των 15 με 20 ευρώ ανά άτομο.

Γ. Ο τρίτος μεγαλοξενοδόχος είναι το δασαρχείο, όπου επιτρέπει τη διαμονή σε «οποιονδήποτε» στους δασικούς οικισμούς και δεν απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ.

Σύσσωμα τα μέλη της ένωσης ξενοδόχων αποφάσισαν να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα, με όποιο κόστος προς τους συναδέλφους,
για το λόγω αυτό
Σήμερα το πρωί δώσαμε εντολή στο νομικό σύμβουλο της ένωσης ξενοδόχων, τις επόμενες μέρες  να επισκεφτεί και να ενημερώσει την εισαγγελία Δράμας για τα  παραπάνω, καθώς και να ζητήσει από την εισαγγελία να πάρει μέτρα ώστε να προφυλάξει τα νομίμως λειτουργών καταλύματα του νομού μας και να μην επιτρέψει τέτοια φαινόμενα.
Επίσης με επιστολή μας προς τους δήμους, την περιφέρεια, την αστυνομία, το ΣΔΟΕ, το   Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους ενημερώνουμε ότι η ένωση ξενοδόχων δια του νομικού συμβούλου της θα προβαίνει σε επίσημες καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις αυτού του τύπου.
Κακοί δεν είμαστε εμείς που καταγγέλλουμε αλλά αυτοί που εκμεταλλεύονται την ανοχή μας και η υπομονή μας τελείωσε.
Ο σκοπός μας δεν είναι να τινάξουμε στον αέρα την όποια εκδήλωση γίνετε στο νομό μας, αλλά να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.  Άλλωστε με την στάση μας όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ότι τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να περιοριστούν αν όχι να εξαλείψουν. 
Δυστυχώς όσο κανείς δεν μας ακούει, εμείς θα πρέπει να πάρουμε και δραστικά μέτρα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, παρα ξενοδοχεία, ελεύθερου κάμπινγκ κ.α.

 Τη τελευταία 5ετία οι ξενοδόχοι του νομού έχουν παράσχει πάνω 300 δ/ν στους δήμους και στην περιφέρεια για φιλοξενία χωρίς αμοιβή με σκοπό την προώθηση και προβολή δράσεων και εκδηλώσεων. Φιλοξενίες που κανεις δεν γνωρίζει ότι κάνουμε.
Όλοι οι συνάδελφοι, με κάποιες εξαιρέσεις από ξενοδόχους που δεν είναι μέλη μας, δίναμε δωμάτια με χαρά διότι ελπίζαμε ότι γίνετε μια προσπάθεια προβολής του τόπου μας.

Επειδή τελικά η Δράμα, ο νομός Δράμας βρίσκετε στο πάτο από άποψη επισκεψιμότητας και επειδή δεν γίνετε απολύτως τίποτα που να αισθανόμαστε ότι οδηγεί κάπου, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να παρέχουμε το οποιοδήποτε δωμάτιο προς φιλοξενία που θα μας ζητηθεί χωρίς αντίτιμο.
Η ένωση εκπροσωπεί το 80% των κρεβατιών της Δράμας
Μας είναι αδιανόητο πλέον να μας καλούν να στηρίξουμε δωρεάν δράσεις, εκδηλώσεις κ.α. χωρίς αντίτιμο και την ίδια ώρα αυτοί που ζητούν την στήριξη μας να προϋπολογίζουν κονδύλια για διαμονή προς καταλύματα τα οποίοι δεν παρέχουν την αντίστοιχη στήριξη
Δηλ
Δεν μπορείς να έρχεσαι σε ένα ξενοδοχείο, να ζητάς να σου παρέχει 5 δωμάτια χωρίς αντίτιμο, φιλοξενία και για την ίδια εκδήλωση να πηγαίνεις άλλα πέντε δωμάτια με πληρωμή σε κάποιον που δεν δίνει φιλοξενία.
Καθώς επίσης μας είναι και αδιανόητο η κατανομή δωματίων επί πληρωμή να είναι συνεχώς στα ίδια ξενοδοχεία  και από τα υπόλοιπα να τα ζητάμε τζάμπα.
Αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν και να υπάρχει ίση κατανομή στα δωμάτια από δήμους και περιφέρεια

Δεν κόβουμε το δίαυλο επικοινωνίας ούτε κλείνουμε τις πόρτες, συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να συζητάμε με όποιον επιθυμεί να αναδείξει τουριστικά το νομό μας και σε αυτές τις περιπτώσεις στηρίζουμε. Σε διαφορετική περίπτωση όλα πλέον θα έχουν και το αντίτιμο τους και εμείς οφείλουμε να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις μας όπως άλλωστε θα έκανε ο κάθε επαγγελματίας στη δουλειά του.


Με απόφαση γενικής συνέλευσης
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου