Την μετατροπή του λατομείου του Αίμου σε υπαίθριο ανοικτό θέατρο ανακοίνωσε ο Αργύρης Πατακάκης


Την ένταξη ενός από τα πρώην λατομεία αδρανών υλικών του Κορυλόβου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης.
Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε πως το λατομείου του Αίμου πρόκειται να μεταμορφωθεί μέσα από το Πράσινο Ταμείο σε ένα σύγχρονο, μεγάλο, υπαίθριο θέατρο το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί ένας χώρος πολιτισμού και τέχνης.
Ο κ. Πατακάκης ανακοίνωσε ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος δίνεται προς χρήση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την περιφέρεια ΑΜΘ, το 80% της χρήσης του δασικού χωριού της Ελατιάς προκειμένου να αξιοποιηθεί από το πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των φοιτητών.
Όπως είπε ο κ. Πατακάκης, ο χώρος που μέχρι σήμερα είναι αναξιοποίητος, θα αναπτυχθεί και θα αξιοποιηθεί με στόχο και την προσέλκυση τουρισμού στην περιοχή.

* Η φωτογραφία είναι από ανοικτό υπαίθριο θέατρο που δημιουργήθηκε σε παλαιό λατομείο στον Τύρναβο. Η μετατροπή παλαιών λατομείων σε χώρους τέχνης και πολιτισμού συναντάται σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Ελλάδα. Προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν πολλά...η βούληση των τοπικών αρχών απουσιάζει στις περισσότερες περιπτώσεις

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου