Επτά κρίσιμα ερωτήματα για τη ΔΕΥΑΔ από την Αυτοδιοίκηση Πολιτών


Επτά κρίσιμα και σοβαρά ερωτήματα προς την διοίκηση της ΔΕΥΑΔ θέτει η δημοτική παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών με ανακοίνωση της στον τύπο.
Το σοβαρότερο όλων όμως είναι το ερώτημα που αφορά στους ισολογισμούς της εταιρείας.
Με δεδομένο ότι η νομοθεσία προβλέπει πως 3 αρνητικοί ισολογισμοί καθιστούν την ΔΕΥΑΔ μη βιώσιμη και το δημοτικό συμβούλιο με απλή πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει την παραχώρηση της στην ΕΥΔΑΠ άνευ ανταλλάγματος, η Αυτοδιοίκηση Πολιτών ρωτά δημοσίως για το τι γίνεται φέτος στη ΔΕΥΑΔ, η οποία έχει ήδη 2 αρνητικούς ισολογισμούς.

Η ανακοίνωση της Αυτοδιοίκησης Πολιτών

ΔΕΥΑΔ- Τι προσπαθεί  να κρύψει η δημοτική αρχή από τους πολίτες?

Στο δημοτικό συμβούλιο της 29/05/2017 ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Ηλιόπουλος Στέργιος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δράμας» (ΔΕΥΑΔ).
Η δημοτική αρχή δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας παρόλο που  εδώ και 3 χρόνια δεν υπάρχει ενημέρωση για τα πεπραγμένα της ΔΕΥΑΔ στο δημοτικό συμβούλιο και κατ΄ επέκταση στον δραμινό λαό.

Η δημοτική αρχή καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ υποχρεούνται βάσει του Άρθρου 19 Ν. 1069/80  κάθε χρόνο να συντάσσουν έκθεση όπου «.. θα αναγράφονται, μεταξύ άλλων, τα ουσιώδη και αναγκαία προς ενημέρωσιν επί της δραστηριότητας της επιχειρήσεως στοιχεία..»
Υπενθυμίζεται ότι  σύμφωνα με το Άρθρο 21 Ν. 1069/80 οι Κανονισμοί λειτουργίας και διαχειρίσεως «ελέγχονται από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο του δήμου ή της κοινότητας στον οποίο ανήκει η επιχείρηση».

Υπάρχουν ουσιαστικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε

Ø Σύμφωνα με τη νομοθεσία 3 αρνητικοί ισολογισμοί καθιστούν την ΔΕΥΑΔ μη βιώσιμη και το δημοτικό συμβούλιο με απλή πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει την παραχώρηση της στην ΕΥΔΑΠ άνευ ανταλλάγματος. Ήδη είχαμε 2 αρνητικούς ισολογισμούς. Τι έγινε φέτος?

Ø Οι ανείσπρακτες οφειλές σύμφωνα με προφορική ενημέρωση είναι 3.000.000-4.000.000€ και αυξάνονται συνεχώς?

Ø Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη διοίκηση για την είσπραξή τους?

Ø Πως κατανέμονται τα ανείσπρακτα και ποιοι είναι οι μεγάλοι οφειλέτες?

Ø Πως κατανέμεται το προσωπικό και πού υπάρχουν ελλείψεις?
Τι σκοπεύετε να κάνετε με προσλήψεις?


Ø Πόσο κοστίζει η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού από ιδιώτη?


Ø Ποιες οι ενέργειές σας για την μείωση των τεχνικών προβλημάτων που ενώ αντλούνται 11.000.000 m3 νερού τιμολογούνται μόνο 3.700.000 m3?

Οι πολίτες της Δράμας έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν από τη δημοτική αρχή  για τη διαχείριση του νερού της πόλης.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου