Διόδια ανά 50 χιλιόμετρα στην Εγνατία


Μέσα στο 2017 θα προστεθούν 10 μετωπικοί σταθμοί διοδίων στου ήδη υπάρχοντες 8 και 20 πλευρικοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 38.

Η Εγνατία οδός των 670 χιλιομέτρων και των δεκάδων ακόμα συνδετικών οδών με τους συνοριακούς σταθμούς, θα σπαρθεί με διόδια από άκρη σε άκρη, όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση των Τσακαλώτου (Οκονομικών) και Σπίρτζη (Υποδομών και Μεταφορών), που δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σήμερα στον κύριο άξονα από Ηγουμενίτσα έως το συνοριακό σταθμό των Κήπων, στα σύνορα με την Τουρκία, λειτουργούν 7 σταθμοί διοδίων. Ένας ακόμα βρίσκεται στην κάθετη οδό Λαγκαδά – Σερρών, στον Προμαχώνα.
Οι 8 μετωπικοί σταθμοί θα αυξηθούν σε 18 έως το Νοέμβριο του 2017, εκ των οποίων 14 θα είναι στο κύριο άξονα και τέσσερις σε συνδετικές οδούς.

Ταυτόχρονα, οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων θα φτάσουν, εντός του 2017 πάντα, τους 20, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διοδίων να ανέρχεται σε 38.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε το ακριβές κόστος διέλευσης από τον κάθε σταθμό, σίγουρα όμως όποιος θελήσει να διασχίσει την Ελλάδα από δύση προς ανατολή καλύπτοντας και τα 670 χιλιόμετρα της Εγνατία, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, με 14 διόδια.

Μια απλή διαίρεση αρκεί για να δούμε ότι κάθε 47 χιλιόμετρα, θα πρέπει κανείς να πληρώνει το τίμημα ενός δρόμου, που κατασκευάστηκε με εθνικά και κοινοτικά κεφάλαια εδώ και πολλά χρόνια και, πλέον, θα αποτελέσει ένα ακόμα φιλέτο του δημοσίου προς παραχώρηση σε μια 100% ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα άλλωστε και με τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Για την περιοχή μας σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr προβλέπεται να δημιουργηθούν στην περιοχή μας μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2017, οι σταθμοί: Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.) - Ασπροβάλτας (396ο χλμ.) -  Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα).
Εντωμεταξύ πριν λίγες ημέρες εκατοντάδες πολίτες και σύσσωμες οι τοπικές αρχές του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό τμήματος της Εγνατίας Οδού, στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος σταθμός διοδίων, ο δεύτερος κατά σειρά μέσα σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τον πρώτο, όπου βρίσκεται στη Μουσθένη του δήμου Παγγαίου και λειτουργεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο
Η Δήμαρχος Καβάλας σε συνέντευξη της στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ALPHA NEWS 95,5 τόνισε ότι η τοποθέτηση των διοδίων είναι άδικη, καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό αντικίνητρο για τον τόπο και την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι η οικονομική ζωή της Καβάλας πλήττεται ήδη σε όλους τους τομείς, και η παρατεταμένη κρίση έχει ήδη επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού».
Αν και εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση είναι μη αναστρέψιμη τόνισε πως αν οι πολίτες και οι τοπικές αρχές όλης της περιφέρειας ενωθούν και αντιδράσουν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα.
«Κακά τα ψέματα, θέλουν να την προικίσουν την Εγνατία και μετά να την πουλήσουν. Αυτός είναι ο στόχος τους, ας μη γελιόμαστε» δήλωσε στον ALPHA NEWS 95,5  η κα Τσανάκα.

Με πληροφορίες από:
ALPHA NEWS 95,5


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου