Δραμινοί νέοι εκπαιδευμένοι στην καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Δράμας


Την Παρασκευή 9 Ιουνίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Τζένης Κρασοπούλου, ομάδα εθελοντών δραμινών νέων, ηλικίας 14-18, που έλαβαν ειδική εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη από Άγγλους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Diana Awards Anti-bullyingAmbassadors που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου.


Το πρόγραμμα Anti-Bullying Ambassador παρέχει κατάρτιση κατά του εκφοβισμού σε σχολεία και οργανώσεις νεολαίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Η εκστρατεία για την καταπολέμηση του εκφοβισμού του βραβείου Diana περιλαμβάνει διάφορα προγράμματα που αποσκοπούν στη μείωση του εκφοβισμού στα σχολεία.
Ένα από τα κύρια προγράμματα είναι το Πρόγραμμα Πρεσβευτών για την καταπολέμηση του εκφοβισμού, το οποίο έχει εκπαιδεύσει πάνω από 22.000 νέους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να οδηγήσει σε εκστρατείες κατά του εκφοβισμού στα σχολεία τους.


 Οι νέοι πρεσβευτές αναφέρθηκαν στους στόχους τους και στο δίκτυο που δημιουργείται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση κάθε είδους εκφοβισμού.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη την καθηγήτρια και τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε ότι ο Δήμος Δράμας είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης φαινομένων βίας τόσο ενδοσχολικά, όσο και στην κοινωνία.
Τέλος, οι εθελοντές-πρεσβευτές μαθητές μοίρασαν ανέκδοτα στους δημοτικούς υπαλλήλους προσφέροντας το μήνυμα της χαράς, της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου