Εγκρίθηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Χωριστής


Εγκρίθηκε για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δράμας ένα μεγάλο έργο που αφορά στη δημιουργία ανεξάρτητου βιολογικού σταθμού στη Χωριστή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση συνολικού προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων πενήντα εννέα χιλιάδων ευρώ (3.059.080,00 Ευρώ).
Σε κοινή τους συνέντευξη ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάσος Χατζηγιάννης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Καψιμάλης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χωριστής και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΔ μίλησαν για το σπουδαίο αυτό έργο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας: Πρόκειται για ένα έργο που επί σειρά ετών προσδοκούσε κάθε κάτοικος της Χωριστής. Η δημοτική κοινότητα Χωριστής ανήκει στους οικισμούς Γ προτεραιότητας και βάση της κοινοτικής οδηγίας οφείλει να επεξεργάζεται τα λύματα της πριν την διάθεση τους.
Η σκέψη για την κατασκευή ανεξάρτητης μονάδας υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, καθώς οι υπόλοιποι οικισμοί είχαν συνδεθεί με αγωγούς βαρύτητας στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του Δήμου Δράμας.
Η ΔΕΥΑΔ προχώρησε στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με την υπ. αριθμ. 165/2010 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Δράμας περί υποβολής της σχετικής αίτησης προς το ΕΠΠΕΡΑΑ. Το 2011 προχώρησε στη δημοπράτηση της μελέτης του έργου και το 2014 ολοκληρώθηκε η έγκριση περιβαλλοντικών έργων.
Το 2016 η περιφέρεια ΑΜΘ προχώρησε στην πρόσκληση για την υποβολή χρηματοδότησης στις μονάδες που είχαν ολοκληρώσει τις μελέτες.
Η ΔΕΥΑ Δράμας προχώρησε άμεσα στην υποβολή πρότασης, έχοντας πλήρη ωριμότητα της μελέτης, ενώ ταυτόχρονα παρείχε και τεχνική υποστήριξη στον Δήμο Νευροκοπίου για την υποβολή της δικής του πρότασης, καθώς μέσω προγραμματικής σύμβασης θα υλοποιήσει και το έργο της ΕΕΛ Νευροκοπίου.
Έτσι λοιπόν, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε την έγκριση της πρότασής μας, προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων πενήντα εννέα χιλιάδων ευρώ (3.059.080,00 Ευρώ) για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας των λυμάτων της Χωριστή.
Γι’ αυτό το θετικό αποτέλεσμα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Αργύρη Πατακάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ, κ. Τάσο Χατζηγιάννη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Γιάννη Καψιμάλη, και ειδικά το προσωπικό της ΔΕΥΑΔ, που καταβάλει τον δικό του αγώνα προς όφελος των συμπολιτών μας.
Η Δράμα προχωράει μπροστά και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά ως δημοτική αρχή με έργα και όχι με λόγια!


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου