Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο για τον Καρκίνο στη Δράμα


Διεξήχθη με επιτυχία στην Δράμα και συγκεκριμένα στο HYDRAMA GRAND HOTEL το επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Σύγχρονοι θεραπευτικοί χειρισμοί για τον ογκολογικό ασθενή. Από την έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία».
Διοργανώθηκε από την Θωρακοχειρουργική κλινική Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και το ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ,σε συνεργασία με τις: ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ , ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ και ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Το αντικείμενο του συνεδρίου και των ομιλητών αφορούσε την πρόληψη του καρκίνου , με όλες τις εξελίξεις και τα νεότερα δεδομένα, στην κλινική, στην ακτινοθεραπευτική, και στην χειρουργική ογκολογία.
Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας προέβαλε το αίτημά για την δημιουργία τμήματος χημειοθεραπείας με ογκολόγο Ιατρό στο νοσοκομείο της Δράμας μια και ο νομός Δράμας βρίσκετε μέσα στους πρώτους τέσσερις, με τους περισσότερους καρκίνους.


Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας «Μίλησαν διακεκριμένοι Ιατροί με απλές και κατανοητές ομιλίες. Παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα, όπως ότι το εμβόλιο του τραχήλου πρέπει να γίνεται μετά το 21ο έτος στις γυναίκες και όχι από τα 14 που ξέραμε μέχρι τώρα. Αναφέρθηκε ότι έχουμε περισσότερα ογκολογικά παρά κλασικά χειρουργεία.


Συζητήθηκαν εξελίξεις στην θεραπευτική αντιμετώπιση των μεταστατικών καρκίνων (νεφρού- μελάνωμα ), πρόληψη καρκίνου του πνεύμονα - Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, καθώς και η θεραπεία με βάση το μοριακό προφίλ του καρκίνου. Αναπτύχθηκαν θέματα ιατρονομικά όπως και το ιατρικό σφάλμα.
Ο ρόλος του ιατροδικαστή, του πραγματογνώμονα και του τεχνικού συμβούλου σε ιατρικά περιστατικά. Τέλος ως Εισηγητής ο κος Α. Πλεύρης, αναφέρθηκε στο θέμα, «το δικαίωμα της πρόσβασης στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς».


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ – ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ και πολλά τα συμπεράσματα μετά το τέλος του συνεδρίου.
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας θέλει να ευχαριστήσει τους προέδρους της οργανωτικής επιτροπής, Κο Μπαρμπετάκη Νικόλαο, MD,PhD, PostDoc Dipl, χειρουργό θώρακος, επιμελητή Ε.Σ.Υ.,Α.Ν.Θ. « ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» και τον κο Δ. Κασαράκη Παθολόγο –οικολόγο επιμελητή Α’ Επιστημονικά υπεύθυνο μονάδας χημειοθεραπείας, Γ.Ν. Καβάλας. Επίσης όλους μα όλους τους ιατρούς της Δράμας και όχι μόνο, που μας ενημέρωσαν για την δουλειά που γίνεται σε όλες τις κλινικές των δύο νοσοκομείων, Καβάλας και Δράμας, όσον αφορά τους ασθενείς με καρκίνο, στους σύγχρονους θεραπευτικούς χειρισμούς. Ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους ιατρούς από το Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Θες/νικης, όπου όλοι, μας είναι γνώριμοι λόγω της παρακολούθησης και νοσηλείας μας στις κλινικές τους. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στην χειρουργική Γ.Ν. Δράμας που με τους άξιους επιστήμονες γιατρούς,
καταφέρνει και χειρουργεί ογκολογικούς ασθενής στο νοσοκομείο Δράμας.


Εμείς, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας που εκπροσωπούμε χίλια και πλέον μέλη στον νομό μας, ευελπιστούμε ότι στο Νοσοκομείο μας, η ελληνική πολιτεία πρέπει να πραγματοποιήσει το αίτημά μας για την δημιουργία τμήματος χημειοθεραπείας με ογκολόγο Ιατρό (έχουμε στείλει επιστολή για αυτό, στους τοπικούς φορείς, στον Διοικητή του Γ.Ν. Δράμας και την 4η ΔΥΠΕ Θες/νικης, μια και ο νομός μας βρίσκετε μέσα στους πρώτους τέσσερις, με τους περισσότερους καρκίνους)».
Πηγή: Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου